Els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio són els més plurals, segons el CAC

Els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio són els que van recollir més diversitat de veus polítiques durant els primers quatre mesos de l’any, quan estava vigent l’article 155 i quan no hi havia govern a la Generalitat. Ho revela un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el CAC, sobre pluralisme polític que ha analitzat cinc mitjans catalans.

L’estudi constata que els informatius de TV3 van donar temps de paraula a 31 agrupacions polítiques, i Catalunya Ràdio a 27. El tercer mitjà de comunicació més plural va ser RAC1 (26), seguit de 8TV (22) i TVE a Catalunya (21), segons el CAC. El tema més tractat va ser la constitució del Parlament i les especulacions sobre qui presidiria la Generalitat després de les eleccions del desembre.

L’informe s’ha fet per primer cop per quadrimestres, fins ara eren mensuals. I amb un nou mètode d’anàlisi que consideren més acurat. El ple del Consell l’ha aprovat gairebé per unanimitat, cinc vots a favor i una abstenció.

Més ajustada ha estat l’aprovació d’un altre informe que analitza el programa “Preguntes freqüents”, de TV3. El CAC havia rebut queixes concretes, per exemple sobre les samarretes de la conductora, com la que va vestir amb la cara de Puigdemont. El Consell va analitzar 19 programes i conclou que, en gairebé tots, hi ha una relació directa entre l’estampat de la samarreta i els temes tractats.

En conjunt, ni l’elecció dels convidats, els col·laboradors, ni les anàlisis iròniques predeterminen una línia editorial, diu el CAC. I afegeix que en cap cas el programa vulnera el llibre d’estil dels mitjans de la Corporació.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser