[ÚLTIMA HORA] El jutge de l’1-O a Barcelona cita com investigada a la presidenta de la CCMA

El jutge de Barcelona que indaga els preparatius del referèndum l’1 octubre de 2017 ha citat a declarar com a investigada la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, per la difusió dels anuncis institucionals de l’1- O.

Segons ha informat la Corporació, Llorach ha rebut aquest dilluns la notificació per acudir a declarar davant el titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, ​​que manté imputades a una quarantena de persones pels preparatius de l’esmentat referèndum.

Ja va ser interrogada per la Guàrdia Civil i va declarar com a testimoni davant del mateix magistrat

La presidenta de la CCMA, citada a declarar per a principis del mes que ve, ja va ser interrogada en qualitat de testimoni per la Guàrdia Civil i, el passat mes d’abril, pel mateix jutge instructor en relació amb la difusió de les campanyes divulgatives que la Generalitat va llançar per promoure l’1-O.

Concretament, el jutge investiga la campanya Civisme, un anunci que, amb el logotip de la Generalitat, mostrava unes vies de tren que es bifurcaven amb l’eslògan: “Has nascut amb la capacitat de decidir, ¿renunciaràs?”.

En les seves declaracions com a testimoni, Llorach va defensar que TV3 i Catalunya Ràdio van difondre els anuncis institucionals de l’1-O en virtut d’una llei del Parlament, càmera de la qual depenen els mitjans públics catalans.

Poc després de conèixer-se la citació, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut mostrar el seu suport a Llorach a través d’un missatge a la xarxa social Twitter: “Pels nostres drets civils, socials i nacionals, no podem acceptar-ho. Tot el suport a Núria Llorach i endavant, sempre endavant. Abraçades”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser