[ÚLTIMA HORA] El Constitucional estudiarà si Llarena va vulnerar els drets fonamentals de Forcadell

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit per unanimitat el recurs d’empara presentat per Carme Forcadell contra l’acte del Suprem que rebutjava la recusació del magistrat instructor de la causa, Pablo Llarena.

El Tribunal entén que el recurs planteja un problema o afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d’aquest tribunal.

El magistrat Pablo Llarena va rebutjar admetre el passat mes de juny la recusació de Forcadell en considerar-la extemporània i un frau processal. Després d’això, Forcadell va demanar l’empara al Tribunal Constitucional, ja que entenia que aquesta decisió vulnera el seu dret a una tutela judicial efectiva, a un procés amb totes les garanties, a la defensa i a un jutge imparcial.

La providència feta pública aquest dimarts pel tribunal de garanties s’aprecia que el recurs “planteja un problema o afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d’aquest tribunal” i perquè el recurs “pot donar ocasió al Tribunal per aclarir o canviar la seva doctrina com a conseqüència d’un procés de reflexió interna “.

Així, el TC requereix a la Sala Penal del Suprem perquè en un termini que no excedeixi de 10 dies remeta certificació o fotocòpia adverada de les actuacions corresponents. Així mateix, se cita els qui hagin estat part en el recurs d’empara perquè, també en un termini de 10 dies, puguin comparèixer.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser