L’ONU s’ofereix a explicar-li a Casado que el seu discurs sobre immigració no és real

La representant de l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) a Espanya, Francesca Friz-Prguda, ha explicat que la narrativa del líder del PP, Pablo Casado, sobre immigració “no és correcta” ni “es correspon amb la realitat” . Segons ella, “ni hay “millones” de migrantes intentando llegar a España ni existe una “avalancha” de pateras hacia las costas europeas”.

Friz-Prguda ha destacat que les xifres d’arribades marítimes a Espanya puja a 27.000 i ha afegit que “això no són milions”. A més, ha destacat que les arribades a Europa per mar han disminuït de manera “significativa”. “Això contrasta amb les paraules de polítics a Europa que parlen d’allau”, ha dit en una entrevista a Cadena Ser.

“No es correspon amb una realitat que observem amb cautela”, ha puntualitzat la representant d’ACNUR Espanya, que ha expressat la seva “preocupació” per “qualsevol discurs que s’allunyi de la realitat” i que “busqui un enemic” en els migrants. “Qualsevol demonització d’aquestes persones ens preocupa enormement”, ha explicat, i posteriorment ha apel·lat a “la responsabilitat” dels polítics.

En aquest sentit, ha revelat que ACNUR Espanya ha sol·licitat una reunió amb els líders del PP i de Ciutadans, “una invitació que segueix en peu”, segons ha incidit.

La representant d’ACNUR Espanya ha subratllat que la tendència de les arribades a Espanya per la ruta de la Mediterrània occidental “clarament ha estat en augment” en els últims 18 mesos, alhora que ha afirmat que amb el bon temps “és molt probable” que segueixin incrementant-se.

Així, Friz-Prguda ha destacat el “dèficit” del sistema d’asil, la cal un “protocol estandarditzat” sobre l’acollida dels refugiats. En aquesta línia, ha reclamat infraestructures i recursos davant l’increment d’arribades a Espanya.

Tot i això, també ha explicat que la política narrativa del Govern de Pedro Sánchez “és força positiva”, alhora que ha saludat que Espanya hagi “intentat afavorir” i “s’hagi involucrat” en tancar un pacte entre els països europeus davant la situació en què fa uns dies es trobava a Aquarius, a la deriva amb 141 immigrants i refugiats a bord.

“Mai hauríem d’haver arribat a una situació de persones navegant en alta mar sense poder desembarcar en un port proper i segur”, ha afirmat.

D’altra banda, no ha valorat la decisió del Govern de mantenir el recurs de l’anterior Executiu contra la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH) que va condemnar Espanya a indemnitzar amb 10.000 euros a dues persones que van ser retornades al Marroc després entrar a Espanya a través de la tanca de Melilla, en considerar que es va produir una expulsió col·lectiva contrària a la Convenció Europea dels Drets Humans.

Finalment, ha recalcat que l’ACNUR, igual que altres organismes internacionals, consideren que les devolucions sumàries a les fronteres “no estan d’acord amb la legislació internacional ni europea”.
“Pensem que hi ha solucions millors de les devolucions automàtiques”, ha remarcat. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat sobre les concertines a les tanques de Ceuta i Melilla, ja que creu que “cal combinar la necessitat de protegir les fronteres amb la de protegir a les persones”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser