La crisi a Turquia enfonsa el BBVA i contagia a tota la banca espanyola

Les tensions a Turquia estan passant una factura terrible a BBVA a borsa. El banc torna a ocupar l’última posició de l’Ibex a causa de la seva exposició al país otomà i malgrat el missatge de suport que ha llançat el banc central turc aquesta demà.
Amb tot, BBVA resta avui un altre 4%, després que divendres visqués la seva pitjor jornada des de novembre de 2016, després de cedir un 5,16%.

Cotitza així en el seu nivell més baix des de desembre de fa dos anys.El Financial Times va publicar al final de la setmana passada una informació en la qual explicava que el BCE està vigilant l’exposició al país otomà dels bancs europeus, especialment, BBVA, UniCredit i BNP Paribas, el que va fer saltar les alarmes en el mercat.

L’entitat espanyola té una cartera de deute sobirà turca de 9.682.000 d’euros i controla el 49,85% del local Garanti. Davant els descensos de divendres, BBVA va llançar un missatge de tranquil·litat al mercat. Ha remarcat que és un inversor a llarg termini a Turquia. “Ens sentim còmodes amb aquesta posició”, ha assenyalat, però el seu missatge no va servir de res.

Amb la d’avui, BBVA signa la seva sisena jornada consecutiva en vermell, període en el qual ha cedit un 10% i ha fet miques més de 4.200 milions d’euros de la seva capitalització borsària. Les pressions sobre la situació turca han propiciat que l’entitat ja perdi un 13% des de l’inici de mes i que l’any sigui el tercer valor més penalitzat del selectiu espanyol, amb un retrocés de gairebé el 23% .Nuria Álvarez, analista del sector bancari de Renda 4, indica que “Turquia representa l’11,5% del benefici de BBVA i només aporta un 4% de la seva valoració”. Per això, considera que “l’exposició a Turquia no beneficia el banc, però el mercat està sent massa pessimista”, i això és un clar missatge que ja no depèn d’ells, perquè el problema ve de més amunt i és molt més gran del que el banc espanyol descriu en les seves declaracions d'”optimisme”.

El primer avís del principal banc d’Espanya

La nova taxa va rebre des del primer moment nombroses crítiques per part del sector financer. El conseller delegat del Santander, José Antonio Álvarez, va arribar a apuntar, durant l’última presentació de resultats de l’entitat que, si finalment es creava aquesta figura, el banc modificaria la seva estructura legal a Espanya. Preguntat per si mantindria la seu al país, es va limitar a afirmar que “probablement”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser