Les exportacions catalanes aconsegueixen el millor trimestre de la seva història

Les exportacions catalanes van sumar al març 6.715.000 d’euros, el 0,8% més que fa un any, la millor dada mensual de la seva història, segons les dades de comerç exterior publicades avui pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat. La xifra suposa completar el primer trimestre amb un total de 18.236.000 d’euros, el 3,3% més, en què és el millor trimestre de tota la sèrie històrica, que es remunta al 2000.

El ritme de l’avanç és superior al de la mitjana de la Unió Europea (+ 2,9%) i de països com Alemanya (+ 2,8%) i el Regne Unit (+ 2%). Així, suposen el 25,7% del total estatal, molt per sobre d’Andalusia, segona amb l’11,7%.

La xifra creix més que a la UE, Alemanya i el Regne Unit

El sector químic, amb el 26% de les vendes i una alça de l’1,8%; la indústria de l’automòbil, que és el 18,5% i puja el 18%; i les empreses de béns d’equip (18,15% del total, baixen un 1,1%) van ser els principals motors de l’activitat, sent els més internacionalitzats de Catalunya.

Pel que fa a les importacions, al març van baixar un 4,2%, fins a 7.539,1 milions, mentre que en l’acumulat entre gener i març van arribar als 22.413,5 milions, el que representa un increment del 4,2%, i suposen el 28,5% del total estatal.

Cada vegada més exportació

En un comunicat, Joan Romero, el conseller delegat d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, va afirmar que “cada vegada exporten més empreses, més quantitat i més lluny”, ja que “la internacionalització s’ha consolidat com una estratègia intrínseca en els models de negoci de les empreses i les pimes catalanes”.

Mentre que en el primer trimestre el dèficit comercial a Catalunya ha crescut en un 8,3%, si només s’observa l’evolució del mes de març, el dèficit comercial s’ha reduït el 31,5% cosa que suposa una tendència positiva en el balanç d’internacionalització de l’economia catalana.

Barcelona

Per demarcacions, les empreses de les comarques de Barcelona van exportar al març per valor de 5.440 milions d’euros, el 3,59% més que el març de l’any passat. En el trimestre, les vendes internacionals de les companyies de Barcelona es van situar en 14.439.000 d’euros, el 5,07% més que el mateix període de l’any passat.

Girona

Les empreses de Girona han exportat al març per valor de 441,70 milions d’euros, el 12,55% menys que la xifra registrada el març del 2017. En els trimestres les empreses de les comarques gironines van vendre a l’exterior per valor de 1.308 , 30 milions d’euros, el 2,16% menys que el mateix període de l’any passat.

Lleida

A Lleida, les exportacions de les empreses lleidatanes es van situar al març en 145,20 milions d’euros, el 8,79% menys que el març del 2017. En el primer trimestre, les vendes a l’exterior van sumar 449,90 milions d’euros , el 2,46% més que els primers tres mesos de l’any passat.

Tarragona

Finalment, a Tarragona, les empreses van exportar per valor de 688,50 milions d’euros, el 7,93% menys que l’any passat. En el primer trimestre, les vendes es van situar en 2.038,70 milions d’euros, el 4,27% menys.

Balanç d’Acció

El conseller delegat d’Acció, Joan Romero, s’ha felicitat dels resultats exportadors de les empreses catalanes que trenquen tots els rècords històrics fins ara registrats en vendes a l’exterior.

Romero ha destacat que «cada vegada exporten més empreses, en més quantitat i més lluny». El directiu d’Acció ha afegit que l’economia catalana ha assumit la internacionalització com una «estratègia intrínseca als models de negocis de les empreses i de les pimes catalanes».

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser