Alfonso Guerra: “Cs serà premiat a tot Espanya per haver defensat un discurs espanyol a Catalunya”

L’exvicepresident del Govern Alfonso Guerra ha afirmat que Ciutadans “no només ha guanyat a Catalunya, sinó que es veurà premiat a tot Espanya per haver defensat un discurs espanyol a Catalunya”, i alhora que assegura que “ha arribat el moment que els progressistes es despullin dels prejudicis i proclamin el seu patriotisme “i defensa que” la unitat d’Espanya no és altra cosa que la igualtat entre espanyols”.

Així ho ha assenyalat en el marc de la conferència que sota el títol ‘Què és Espanya?’ ha ofert aquest dilluns per inaugurar la tercera edició de les jornades literàries ‘Lletres a Sevilla’, patrocinades per la Fundació Cajasol i coordinades per Arturo Pérez-Reverte i Jesús Vigorra.

Guerra, al qual un dels assistents a l’acte ha preguntat sobre a què atribueix la permanent simpatia de l’esquerra amb el nacionalisme, ha assenyalat que abans del franquisme l’esquerra “no era nacionalista, i fins i tot hi havia una que era antinacionalista”, però “el franquisme avassalla drets humans senzills en els llocs en els quals hi havia nacionalistes”.

Així, continua, “quan al final de la dictadura va haver-hi una gran manifestació, les pancartes deien llibertat, amnistia i estatut d’autonomia”, i és llavors quan “l’esquerra pren com a bandera l’autonomia, que després s’estendrà a tots, i aquí es va cometre un error gravíssim”, perquè” el discurs d’esquerra espanyol ho van a prendre altres”.

“A Catalunya els que es diuen esquerra com són els socialistes, els partits comunistes i els sindicats decideixen fer-se nacionalistes, uns clarament i altres més tèbiament”, i llavors, prossegueix, “apareix un grup d’origen conservador que és Ciutadans, que es queda amb el discurs que antigament tenia l’esquerra i han guanyat, i no només han guanyat a Catalunya, sinó que es veuran premiats a tot Espanya per haver defensat un discurs espanyol a Catalunya”.

A més, Guerra, que ha començat la seva conferència afirmant que pretén contestar a la difícil pregunta de què és Espanya, per la qual cosa ha fet un repàs a la idea d’Espanya al llarg de la Història, ha apuntat respecte al moment present, que “de nou els espanyols es pregunten què és Espanya, la suma de 17 regions o una entitat en si mateixa més fort i real que la simple agregació de les parts”.

D’aquesta manera, l’exvicepresident del Govern ha manifestat que els nacionalistes “han aprofitat la debilitat de l’Estat a causa de la crisi econòmica i l’errònia gestió de la mateixa per saltar sobre l’Estat buscant la seva destrucció per centrifugació”.

“El nacionalisme català, sotmetent a la majoria dels catalans ha intentat la secessió d’Espanya amb el suport irresponsable de gran part dels mitjans de comunicació de Catalunya i la benevolència d’alguns intel·lectuals i els sindicats”, exposa, alhora que afirma que “no saben el que està en joc”.

“En circumstàncies com les actuals és quan més necessari es fa l’afirmació d’Espanya com a nació i Estat i quan els líders polítics i líders socials i culturals hi haurien de ser clars en la defensa d’una Espanya”, ja que afirma que “alguns ignorants eviten emprar el terme Espanya”.

Mentrestant, assegura que “es fa necessari expressar la fe a Espanya”, cosa que “la dreta fa de vegades”, però “el seu crèdit no és suficient en aquesta matèria, perquè justa o injustament no són pocs el que la consideren hereva d’aquella que patrimonialitzava el concepte de pàtria, i l’esquerra no té el fust que necessita per desprendre de la síndrome del franquisme”.

“ESPANYA ÉS LA LLUITA ENTRE EL REAL I L’IDEAL”

D’aquesta manera, Guerra assegura “serà sempre una Espanya fonedora”, que tracta “de crear una nova Espanya sempre disconforme amb la que tenim, sempre apuntant a potser un impossible”. “Espanya és la lluita entre el real i l’ideal”, afegeix, i assegura que “s’ha format per contrastos extrems” i que “en els últims anys l’Espanya d’infàmia sembla que guanya terreny en alguns llocs”.

A més, lamenta que “no s’accepti l’expressió ‘Viva España’ sopena de rebre el qualificatiu de fatxa”, que s’ha convertit “en l’adjectiu preferit dels impostors de l’esquerra de saló”. Per tant, considera que “ha arribat el moment que els progressistes es despullin dels prejudicis i proclamin el seu patriotisme” i assegura que “ell ​​seguirà lluitant per l’Espanya en què creu”.

“La unitat d’Espanya no és altra cosa que la igualtat entre espanyols, així de simple i així de democràtic. Aquest és el principi fonamental de la construcció de la nostra Espanya”, afirma.

Finalment, Alfonso Guerra es pregunta “com quan l’esquerra tenen la possibilitat de governar li regala a la dreta el concepte d’Espanya i la Constitució”, i afegeix que “no és possible regalar un concepte que pertany a tots”.

“EL CONCEPTE D’ESPANYA ESTÀ SENT ABANDONAT COM UNA COSA DEL PASSAT”

“El concepte d’Espanya està sent abandonat per persones, institucions o universitats com una cosa del passat, que no existeix, perquè s’acovardeixen. Hi ha molta gent que està molt espantada i es posa sempre de genolls davant de qualsevol nacionalista abans que defensar el que és comú”, assevera.

“Els constituents van intentar que els nacionalistes contribuïssin a la construcció de l’Estat” i els discursos dels nacionalistes “eren en la línia que mai serien independentista”, però avui dia “ells haurien de adonar-se que han traït el seu propi discurs”, conclou.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser