Treuen fins a 400 euros de la nòmina als agents del dispositiu de l’1-O

Gairebé 4.900 agents de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya per impedir el referèndum de l’1-O cobraran aquest mes entre 100 i 441 euros menys al detectar-se un error en les compensacions que van rebre en el seu moment pel “sobreesforç” realitzat.

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) va denunciar el dijous que els agents desplegats cobraran aquest mes en les seves nòmines fins a 400 euros menys, en haver-se suprimit els seus incentius quan van ser enviats a Catalunya. En un comunicat, l’AUGC va expressar la seva indignació pel fet que els prop de 3.000 guàrdies civils desplegats a Catalunya hagin estat “castigats” econòmicament en les seves nòmines malgrat les “condicions d’estrès i exigència” en què es van veure obligats a treballar amb motiu del referèndum.

Descomptes de 100 fins als 400 euros

Segons l’associació, els agents cobraran aquest més de 100 fins a 400 euros menys dels que els correspondria, perquè amb motiu de l’1-O es van suprimir permisos i dies de vacances, però també “els incentius fixats precisament per compensar els serveis en torns de nit o festius”.

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat a Efe que aquests agents van percebre una doble compensació en concepte de sobreesforç, un habilitada pel mateix institut armat i una altra per la Secretaria d’Estat de Seguretat, i han afegit que el cobrament de les dues quantitats és “incompatible”. Ara s’ha detectat aquest “pagament indegut” en 4.893 casos, així com altres 366 d’agents als quals s’ha pagar els diners perquè no se’ls va abonar la compensació deguda.

Reunió urgent el dilluns vinent

Segons les fonts consultades per Efe, en gairebé el 90% dels casos (4.220 agents) no se’ls traurà més de 200 euros ia la resta se’ls restarà entre 200 i 411 euros. La Direcció del cos ha citat a les associacions a una reunió el dilluns 21 per explicar-los la situació i recaptar les seves recomanacions.

L’AUGC assegura en el seu comunicat que aquest “sense sentit” no s’havia reflectit fins ara, perquè els agents “havien donat per bones les seves nòmines en la confiança que el servei de retribucions del cos hagués fet la seva tasca amb l’eficàcia que es podria exigir-li” .

“No és difícil imaginar la impotència i indignació d’aquests treballadors que durant setmanes, i fins i tot mesos, tot just van descansar un dia a la setmana, sempre localitzables per incorporar-se al servei, i van treballar sota duríssimes condicions d’estrès i exigència”, afegeix el comunicat.

Segons explica LaVanguardia,L’associació, majoritària en el Consell de la Guàrdia Civil, recorda que, per a una família que visqui del sou d’un guàrdia civil -que ronda els 1.500 euros-, “una retallada de 400 euros suposa un terrible trastorn de cara a la seva economia familiar”.

“Hi ha alguna manera més de denigrar els guàrdies civils a Catalunya? Sembla que sí, llevant-los diners”, protesta l’AUGC, que ha assegurat que demanarà les” degudes explicacions “a la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser