El PSOE informa als seus col·legues del caràcter “xenòfob” del nou president de la Generalitat de Catalunya

El PSOE ha remès aquest dijous als seus col·legues en la família socialista europea un correu electrònic alertant-los del caràcter “xenòfob” i “ultranacionalista” del recentment investit president de la Generalitat, Quim Torra.

En un document enviat a la direcció dels socialdemòcrates al Parlament Europeu (S & P) ia les diferents famílies que componen el Partit Socialista Europeu, el PSOE informa als seus col·legues que l’elecció de Torra demostra que l’estratègia del president Carles Puigdemont s’ha imposat sobre les tesis més moderades que, sosté el PSOE, hi ha dins del bloc independentista.

Més enllà de la voluntat manifestada per Torra d’actuar sota les ordres de Puigdemont, que roman a Alemanya a l’espera que la justícia d’aquest país respongui a la petició de lliurament cursada per Espanya, el PSOE admet que la seva principal por resideix en la determinació de Torra de representar només als catalans independentistes i no al conjunt de la ciutadania d’aquest territori.

Segons diu el missatge dels socialistes, Torra representa la línia més dura de l’independentisme, amb manifestacions públiques en què descriu als castellanoparlants a Catalunya com “carronyers, escurçons i hienes”, “bèsties en forma humana” que odien la cultura i la llengua catalanes i que sosté que els espanyols no saben fer altra cosa que “saquejar” a Catalunya.
Per als socialistes, que algú amb aquesta mentalitat estigui al capdavant de la Generalitat de Catalunya no és només una cosa preocupant per a Espanya, sinó també un desafiament per a Europa, ja que els postulats que defensa Torra atempten contra els “valors” europeus.

Vigilaran al Govern català

Per això, i respectant el Govern que Torra formi en els pròxims dies, els socialistes es mantindran vigilants per fer front, si cal, a les accions que emprengui el Govern català per avançar cap a una independència “impossible i il·legal”.

En aquest sentit s’emmarca l’acord a què han arribat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el president del Govern, Mariano Rajoy, perquè l’Estat de Dret respongui de manera “ferma, serena i proporcional” a qualsevol vulneració de l’ordre constitucional en què pogués incórrer el Govern, fins i tot aprovant un nou 155, expliquen als seus col·legues europeus.

Independentment d’això, el PSOE insisteix que per solucionar el conflicte actual és necessari establir un diàleg dins de la llei, que és el que els socialistes han buscat en els últims mesos amb la comissió parlamentària d’estudi del model autonòmic espanyol, un treball que hauria de ser, segons la seva opinió, l’avantsala d’una reforma constitucional.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser