[ÚLTIMA HORA] Mariano Rajoy accepta reunir-se amb el president Quim Torra

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acceptat aquest dimarts a la tarda reunir-se amb el president electe de la Generalitat, Quim Torra, després que aquest últim hagi dit des de Berlín que enviarà una carta al seu homòleg espanyol perquè fixi “dia i hora “perquè els dos mandataris es trobin.

“Per descomptat que rebré al president de la Generalitat si ell m’ho demana”, ha exposat Rajoy, que ha recordat que “mai” s’ha negat a citar-se amb el president català o el president de qualsevol altra comunitat autònoma. “Estic disponible per a parlar, crec que és positiu que hi hagi una reunió”, ha sentenciat un president de l’Executiu que ha admès que amb Puigdemont “el diàleg no va ser fàcil”.

Rajoy ho ha sostingut des de la capital búlgara de Sofia, on està de viatge oficial, però després d’assegurar que treballarà “per la concòrdia” ha recordat a Torra que qualsevol diàleg ha d’estar “dins de la llei”. Rajoy, que no ha volgut parlar de línies vermelles, sí que ha subratllat que “a Catalunya només hi pot haver un president, una sola legalitat i unes úniques institucions que són les que marca la Constitució”.

Rajoy també ha parlat de l’aplicació a Catalunya de l’article 155. El mandat aprovat pel Senat estable que deixaria de tenir efecte tan aviat com hi hagués Govern. Però aquest matí Rajoy s’ha reunit amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i han matisat que seguirà havent-hi un control de les finances.

Aquest dijous està previst que Rajoy es reuneixi amb el màxim mandatari de Ciutadans, Albert Rivera, que s’ha mostrat partidari de seguir aplicant l’esmentat títol de la Carta Magna a Catalunya tenint en compte el perfil independentista de Torra.

Després de destacar la importància de la unitat de les forces constitucionalistes, Rajoy ha subratllat que farà el que estigui a les seves mans perquè Rivera segueixi dins del consens que l’Executiu central, en aquest cas a Catalunya després que es declarés la independència el 27 d’octubre de l’any passat. “Hem treballat bé en el passat i ho farem en el futur. En aquest assumpte el més important és que els que defensem la unitat de la nació estiguem junts”, ha afirmat Rajoy.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser