Santi Vila assegura que els consellers van ordenar “no gastar ni un euro públic en el referèndum”

Enmig de la polèmica sobre l’origen dels fons destinats a la preparació i el desenvolupament de la jornada del referèndum que també genera divisió al govern espanyol, Santi Vila ha volgut deixar clar que des de les conselleries es va donar l’ordre de “no gastar ni un euro públic a aquesta finalitat”. L’exconseller d’Empresa de la Generalitat no ha esquivat l’espinós assumpte de la presumpta malversació de fons públics en l’1-O en el seu pas pel programa La Nit a 8tv i ha estat contundent pel que fa a la implicació del departament que dirigia: “Des de la meva conselleria no va sortir ni un sol euro”. “Es va haver d’afrontar amb la filantropia d’empresaris i ciutadans compromesos amb l’1-O” ha rematat

Consultat per la designació d’un candidat definitiu per a la investidura, Vila ha apostat per un perfil que sigui capaç d’exercir la presidència de la Generalitat amb garanties: “Hem de procurar que qui es posi al capdavant sigui solvent si diem que volem tant a les institucions catalanes”, ha argumentat.
L’exconseller s’ha mostrat esperançat sobre la possibilitat de reconduir la situació actual cap a un escenari més propici per a l’acord: “Quan puguem formar Govern i hi hagi interlocutors aquí i allà les coses es començaran a arreglar, a tots ens aniria molt bé que els ànims s’asserenin”.

Pel que fa al seu futur, Vila està al marge de l’activitat política i ha assegurat que no tornarà a exercir aquest tipus de responsabilitats “a curt i mitjà termini”. L’exmembre del Govern ha al·ludit a la seva condició d’imputat per malversació i desobediència en la causa oberta al Tribunal Suprem contra els responsables del Procés per preguntar-se: “¿Amb quina honestedat puc demanar el vot si després podria acabar inhabilitat?”. “Estic fora de joc”, ha sentenciat.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser