[ÚLTIMA HORA] L’Agència Tributària embarga Òmnium Cultural per una sanció de l’AEPD

L’Agència Tributària ha embargat 110.000 euros dels comptes d’Òmnium Cultural per fer efectiu el pagament de la sanció que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va imposar a l’entitat, que puja a 90.000 euros més interessos i recàrrecs derivats de la negativa d’Òmnium a pagar per considerar-la “injustificada”.
En un comunicat aquest dijous, Òmnium ha lamentat que “el Govern espanyol continua amb l’intent d’afeblir” a l’entitat exercint una persecució política, de repressió a la dissidència, ha apuntat.
A més, ha lamentat que “encara que l’entitat disposava de saldo en els comptes corrents, l’Agència Tributària ha enviat notificacions d’embargament als creditors, en un intent més de desacreditar Òmnium”.
Segons expliquen, la sanció de 90.000 euros és un cas sense precedents a Espanya que se’ls imposa per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units quan s’estava definint el nou protocol internacional sobre dades en aquest país.
Després d’haver recorregut la multa davant l’Audiència Nacional, Òmnium ha assegurat que ho farà davant els tribunals europeus, i ha destacat que “mai s’han posat en risc dades personals de ningú” i la possible il·legalitat no existeix, ja que, en tot cas, en el període en el qual se situa la presumpta infracció, hi havia un buit legal.

Comentaris
COMPARTEIX !

One thought on “[ÚLTIMA HORA] L’Agència Tributària embarga Òmnium Cultural per una sanció de l’AEPD

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser