Una militant de Cs i cap de llista al Senat, autora de l’atac feixista als tòtems dels presos polítics

Identificada una militant de Ciutadans com una de les persones amb la cara tapada que va provocar destrosses a les escultures dedicades als independentistes empresonats instal·lats a l’exterior de l’edifici Santa Caterina de Girona. Es tracta d’Esmeralda Úbeda, cap de llista de Cs per Girona al Senat a les eleccions generals del 2008.

Úbeda, que quan va ser candidata es presentava com a professora universitària, apareix al web de la Universitat de Girona com a docent al Departament de Física. També explicava que s’havia afiliat al partit des del seu inici perquè considerava que “és l’únic que garanteix un canvi en la política nacional”, sobretot en relació amb la “lluita dels drets i llibertats” de la ciutadania.

Ciutadans assegura que no tenia constància de les intencions d’Úbeda i diu que avui no té cap càrrec a la formació.

La policia local ha identificat, de moment, cinc persones que van participar en les destrosses als “tòtems de la Dignitat” que van gravar diversos veïns. Són quatre dones i un home amb edats entre els 32 i els 59 anys.

La Policia Municipal els atribueix un delicte de danys. Les destrosses estan valorades en poc més de 500 euros.

Quan la policia els va localitzar, va poder recuperar sis dels setze retrats que s’havien endut. L’ANC, que ja ha anunciat que reposarà totes les imatges, va interposar una denúncia per les destrosses.

La nit de dimarts a dimecres, un grup d’encaputxats van destrossar els tòtems dedicats als polítics independentistes empresonats, als Jordis i als consellers que són a Bèlgica, Alemanya, al Regne Unit i Suïssa.

Diversos veïns van veure com arrencaven les lones de les 9 escultures amb 16 cares creades fa mesos per uns veïns de Lladó. Aleshores ho van gravar amb els seus dispositius mòbils demanant als autors que paressin i mostressin la cara.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser