[ÚLTIMA HORA] Montoro nega ara haver dit mai que no hi va haver malversació per l’1-O

Cristóbal Montoro assegura ara que mai va dir que no hi havia hagut malversació l’1-O i subratlla que es poden haver “falsejat factures” per part de la Generalitat que haurien fet possible, diu, el finançament amb diner públic del referèndum.

El ministre d’Hisenda ho ha dit aquest matí en la rèplica al president de Ciutadans, Albert Rivera, en el debat de les esmenes a la totalitat dels Pressupostos:

“És clar que sí. Pot haver falsejament de factures. Com puc dir el contrari? Pot haver-les”

La setmana passada, el ministre assegurava en una entrevista a “El Mundo”: “No sé com es va pagar l’1-O, però sé que amb diners públics no”. Unes declaracions que van aixecar una forta polèmica política i que van motivar que el jutge Llarena li demanés aclariments.

Tot i això, Montoro li ha dit a Rivera que “llegís de veritat” aquesta entrevista perquè, segons el ministre, no descartava que es podien haver falsejat documents. “On dic jo que no hi ha falsejament de factures? Dic el contrari”, ha justificat el titular d’Hisenda. I s’ha dirigit traient pit al líder de Ciutadans…

“Sap el que és un procediment administratiu? No ho sap. No em digui que si. Com ho ha de saber si no ha estat a càrrec de cap gestió directa!”

I s’ha referit a Carles Puigdemont amb aquestes paraules…

“El senyor Puigdemont té tots els motius per estar preocupat pel senyor Montoro, és clar que sí, perquè estem exercint el nostre paper institucional amb tota naturalitat. Té tots els motius”

En tot cas, Cristóbal Montoro ha remarcat que ara és el moment de destensar la situació:

“Estem desitjant cosir el que s’ha descosit. Estem desitjant superar els enfrontaments, les divisions. Estem desitjant evitar els que ens estan portant a l’abisme. I no hi haurà abisme”

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser