[ÚLTIMA HORA] Montoro demana ajuda a l’Advocacia de l’Estat per preparar una resposta per Llarena

Momtoro, ha celebrat reunions amb lletrats i membres del seu gabinet per estudiar els possibles problemes legals de la intervenció dels comptes catalans.

L’instructor de l’1-O ha requerit al ministre d’Hisenda perquè informi “al més aviat possible, del suport objectiu” de les afirmacions que va fer sobre la inexistència de fons públics en el finançament del referèndum. Curiosament, la versió de Cristóbal Montoro coincideix amb la dels exconsellers processats.

I contradiu els informes de la investigació de la Guàrdia Civil, que ha acreditat l’ús de fins a 1,9 milions d’euros públics per a l’organització i celebració de la consulta.

De moment, Moncloa s’ha desmarcat de les afirmacions que va fer Montoro al diari El Mundo, assenyalant que “és possible” que la Generalitat burlés el control d’Hisenda. De fet, el Ministeri va tolerar pagaments pro independentistes a Catalunya entre 2015 i 2017, anys en què el Suprem assegura que aquest col·lectiu “campar al seu aire”.

Hisenda ja ha començat a treballar en la resposta que va donar al magistrat Llarena, a més de fer provisió de les factures registrades des de juliol de 2017, quan els comptes de la Generalitat van quedar sota el control de la Intervenció General de l’Estat, Montoro ha volgut començar a preparar a l’Advocacia de l’Estat.

 El ministre ha reunit alguns lletrats destinats al Ministeri d’Hisenda amb vocals del seu gabinet per coordinar versions sobre la tutela dels comptes catalans i començar a estudiar els possibles problemes legals que li poden implicar.

Fonts pròximes afirmen que els advocats de l’Estat no participaran directament en la redacció de l’informe que es lliurarà al jutge, però sí coneixeran el seu contingut per anticipar-se a un possible acarament amb la Guàrdia Civil oa una petició de Junqueras i altres processats perquè Montoro acudeixi com testimoni al Suprem.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser