Zoido “aconsella” amb un tuit reflexionar què és terrorisme durant el cap de setamana i “Inés Arrimadas de Roures” li respon amb aquesta piulada

No sempre les persones encerten amb els seus tuits, de vegades s’equivoquen i depèn de l'”equivocació pot considerar-se falta, delicte i portar-te a la presó, el cert és que cada un ha o hauria de ser conscient del que publica a les xarxes socials, i per tant les casualitats no existeixen, cada usuari sap el que publica i perquè ho fa, encara que de vegades …
Aquesta vegada la polèmica és per un missatge des del compte del Ministeri de l’Interior en el qual s’aconsella reflexionar durant el cap de setmana sobre què és terrorisme, a partir de la definició que sobre el terme recull el Codi Penal espanyol.

El tuit publicat pel compte oficial del ministeri que dirigeix ​​Juan Ignacio Zoido va ser publicat aquest divendres. En ell s’assenyala literalment que “el Codi Penal concreta què es considera delicte de terrorisme” i per això decideixen compartir una imatge “per si algú necessités reflexionar-hi durant el cap de setmana”. Pel qual no ho necessiti, Interior aconsella “descansar” perquè “la Guàrdia Civil i la Policia vetllen per la seguretat de tots”.

L’apel·lació a aquesta reflexió pot tenir diverses possibles lectures, una de referida a la denúncia per terrorisme que va dur a terme la Fiscalia contra una integrande dels CDR, que després va ser rebaixada pel jutge a una simple acusació per un presumpte un delicte de desordres públics una altra, però menys probable, l’anunci de la banda terrorista ETA de demanar perdó a alguna de les víctimes per la seva sagnant carrera de sis dècades d’atemptats. En aquest cas, el terrorisme estaria bé identificat, de manera que no hi hauria la reflexió que el compte de Twitter d’Interior veu necessària.

De fet, la immensa majoria de les reaccions al polèmic tuit van donar per fet que el ministeri s’estava referint a la polèmica sorgida sobre la consideració que l’actuació dels CDR pot o no considerar-se com a terrorisme. A més, la Fiscalia ha presentat recurs contra la decisió del jutge sobre l’activista independentista.

L’última i sembla la més probable es dóna la circumstància que la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla d’aquest cap de setmana ha tornat a posar la qüestió catalana en l’ull de l’huracà com a conseqüència de la prevista xiulada a l’himne d’Espanya i al Rei Felip VI per part dels aficionats culers independentistes. Hi ha qui connecta directament l’apel·lació a la reflexió durant el cap de setmana del tuit amb aquest esdeveniment.

Es dóna la circumstància que la final de la Copa del Rei d’aquest cap de setmana ha tornat a posar la qüestió catalana en l’ull de l’huracà com a conseqüència de la prevista xiulada a l’himne d’Espanya i al Rei Felip VI.

En qualsevol cas, la definició del Codi Penal sobre el que es pot tipificar com terrorisme és prou complexa per perdre temps en un debat sobre aquest tema. En l’article 573 del Codi Penal que recull el compte d’Interior a la xarxa social s’exposen multitud de supòsits que lluny d’acotar-, diversifica la possible conducta.

El citat article exposa que “es consideraran delicte de terrorisme la comissió de qualsevol delicte greu contra la vida o la integritat física, la llibertat, la integritat moral, la llibertat i indemnitat sexuals, el patrimoni, els recursos naturals o el medi ambient, la salut pública, de risc catastròfic, incendi, contra la Corona, d’atemptat i tinença, tràfic i dipòsit d’armes, municions o explosius, previstos en el present Codi, i l’apoderament d’aeronaus, vaixells o altres mitjans de transport col·lectiu o de mercaderies, quan es duran a terme amb qualsevol de les següents finalitats”. I entre elles assenyala: “Subvertir l’ordre constitucional, o suprimir o desestabilitzar greument el funcionament de les institucions polítiques o de les estructures econòmiques o socials de l’Estat”, així com “obligar els poders públics a realitzar un acte o abstenir-se de fer-ho”.

Entre la resta de supòsits, el Codi Penal apunta “alterar greument la pau pública”, “desestabilitzar greument el funcionament d’una organització internacional”, “provocar un estat de terror a la població o en una part d’ella” així com alguns “delictes informàtics”.

Els tuitaires no han trigat a respondre la “curiosa” piulada del Ministeri de l’Interior, fins i tot “Inés Arrimadas de Roures”, #prasidenta del nou poble català Sant Esteve de els Roures ha dit la seva opinió sobre el tema.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser