[ÚLTIMA HORA] Montoro es rebel·la contra el jutge Llarena: No estic disposat a que deixi malament a Hisenda

Segons ha avançat el programa ‘Al rojo vivo’ (la Sexta) el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro vol plantar cara al jutge de l’Audiència Nacional, Pablo Llarena, que li ha demanat que acrediti per escrit que no hi va haver finançament públic al referèndum de l’1-O tal com va explicar en una entrevista publicada a El Mundo. Fonts d’Hisenda consultades pel programa asseguren que no estan disposats al fet que “el jutge Llarena deixi en mal lloc al Ministeri”.

El Ministeri d’Hisenda enviarà al jutge Llarena en els pròxims dies tots els certificats dels pagaments que ha realitzat la Generalitat de Catalunya des de l’any 2015. Fins ara no s’havia fet cap petició en aquest sentit per part de l’Audiència Nacional a Hisenda, que s’ha mostrat satisfeta davant el que consideren “una oportunitat per posar a disposició del Suprem tots els controls que s’han realitzat” i poder explicar-se.

Ciutadans demana la compareixença urgent del ministre

Mentrestant, Ciutadans ha demanat la compareixença urgent al Congrés del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè expliqui les seves dades en seu parlamentària. En realitat, l’afirmació del ministre no és nova i fins i tot Mariano Rajoy va assegurar des de la tribuna del Congrés que ni en l’1-O ni en altres accions independentistes s’havia utilitzat diners públics.

Ciutadans aprofita ara el conflicte plantejat pel jutge Llarena entre les dades del Govern i l’informe de la Guàrdia Civil que acredita una possible malversació de fons per traslladar-lo a l’arena política.
Albert Rivera no ha dubtat a demanar “responsabilitats” si es demostra que el cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, i el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, “van mentir” en dir que no s’havia destinat “ni un euro” al referèndum de l’1 d’octubre. “Tant de bo sigui fals, però si s’ha destinat diners públics i Montoro i Rajoy van mentir als espanyols, haurà d’haver-hi responsabilitats en el Govern”, ha alertat en declaracions a l’agència EFE.

El secretari general de Ciutadans a la cambra baixa, Miguel Gutiérrez, ha explicat que, “coneixent una mica les situacions passades”, el seu partit s’inclina per “creure” a la Guàrdia Civil.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser