Ministra de justícia alemanya: L’alliberament de Puigdemont és correcte i Espanya ha d’explicar per què l’acusa de malversació

La tensió entre els governs alemany i espanyol ha crescut en les últimes hores per l’alliberament de Carles Puigdemont. La ministra de Justícia alemanya, Katarina Barley, ha considerat “absolutament correcta” la decisió de l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein de deixar a l’expresident en llibertat sota fiança i no acusar-lo de rebel·lió. A més, Berley creu que Espanya haurà d’explicar per què acusa de malversació a Puigdemont.

Aquestes declaracions no han agradat al Govern espanyol. El ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, les ha qualificat de “desafortunades” en la convenció del PP que se celebra a Sevilla. “L’euroordre es va establir per abordar aquestes qüestions entre jutges i separant-lo de les qüestions polítiques, per tant, entrar a comentar decisions dels jutges no ens sembla el més adequat en aquest moment”, ha afegit el titular d’Exteriors.
“Aquest és un tema absolutament judicial”, ha destacat després el president del Govern, Mariano Rajoy, que ha recordat que “les decisions judicials es compleixen i s’acaten tant dels tribunals espanyols com dels altres”. Rajoy ha assegurat que no ha parlat sobre aquesta qüestió amb la presidenta alemanya, Angela Merkel, precisament per respectar la separació de poders. D’altra banda, fonts governamentals no han dubtat a assenyalar que la ministra Berley pertany al SPD, els socialistes alemanys.

Ahir ja es veia certa tensió entre els participants en la convenció del PP a compte de l’alliberament de Puigdemont. Fonts del partit van reconèixer el seu disgust per la resolució de la justícia alemanya i van precisar que la confiança mútua entre els països de la Unió Europea es podria trencar per resolucions com aquestes.

Per a l’executiu espanyol, l’alliberament de Puigdemont ha suposat una molt mala notícia. La Fiscalia alemanya havia demanat la seva extradició i l’acusava de rebel·lió, de manera que el Govern esperava una resolució favorable als seus interessos. Ara, s’ha girat la truita i les declaracions de la ministra alemanya només han servit per encendre més els ànims del Govern espanyol.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser