L’alcalde de Coripe demana perdó als pares de Gabriel: “El poble no és racista” “Pensàvem que cremarien a Puigdemont”

L’alcalde de Coripe (Sevilla), on el Diumenge de Resurrecció es va cremar una figura que representava a l’assassina confessa del nen Gabriel Cruz, ha demanat perdó als pares del petit per “l’enrenou que s’ha format” i ha assegurat que en el seu poble no són “racistes”.

En declaracions a EFE, Antonio Pérez ha defensat la tradició de la Crema de Judes, segons la qual cada Diumenge de Resurrecció es crema una figura que representa algú conegut per haver fet alguna mala acció i que es manté en secret, després de ser elegit per les famílies dels alumnes de segon d’ESO del col·legi del poble per sufragar amb les activitats paral·leles de la jornada part del seu viatge de fi de curs.

L’alcalde, que ha reconegut que pensava que aquest any el “cremat” anava a ser Puigdemont, ha demanat perdó als pares de Gabriel, que ha emès un comunicat en el qual mostren la seva “frustració, tristesa i pesar” pel que ha passat a Coripe.

“Mai vam pensar que s’armaria això”, ha dit l’alcalde de Coripe, que ha recordat que el poble té uns 1.300 habitants, i que diumenge hi havia moltes més persones a la plaça.

Ha admès que “potser van existir insults, ni se sap per part de qui, però cal entendre la idiosincràsia d’un poble i d’una tradició, en la qual no hi ha maldat, va poder haver insults però no hi va haver racisme”.

El Moviment contra la Intolerància ha denunciat davant la Fiscalia de Delictes d’Odi que durant la festa de la Crema de Judes van proferir “vexacions racistes i violentes” contra un ninot que representava a Ana Julia Quezada.

En el comunicat emès avui per Patricia Ramírez i Ángel Cruz, els pares de Gabriel, assenyalen que “ens ha costat un esforç enorme llegir la notícia al diari i per descomptat no hem tingut forces suficients per visionar els vídeos penjats a internet, sorpresos a seu torn que tants milers de persones poguessin a veure semblant mostra de ràbia i indignació “.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser