Un gironí dormirà davant de la presó de Neumünster “fins que no surti Puigdemont”

El gironí Eduard Alonso dormirà cada nit davant la presó de Neumünster, on Carles Puigdemont està reclòs des de fa més d’una setmana, “fins que surti” del centre penitenciari. En declaracions a l’ACN, Alonso ha explicat que va arribar al municipi alemany divendres passat al matí després d’un viatge que va fer per carretera amb la seva furgoneta des de Girona.

Tot i que ha afirmat que dorm cada nit en el seu vehicle, aparcat davant de la presó, i que ho farà fins que Puigdemont quedi alliberat, espera que “aquest dimarts” la Fiscalia es posicionés en contra que es mantingui entre reixes. En cas que la justícia alemanya mantingui Puigdemont, Alonso diu que “no només seguirà ell” a la presó, “sinó tot un poble”.

A partir d’aquest dimarts, s’espera que la Fiscalia general de l’Land Schleswig-Holstein es pronunciï sobre si se li han d’aplicar mesures cautelars mentre el jutge decideix sobre la seva extradició, un procés que podria prolongar-se entre 60 i 90 dies. Quan el ministeri públic s’hagi pronunciat, el tribunal superior de Schleswig-Holstein fixarà les mesures cautelars, que podrien significar l’alliberament del president o bé l’allargament de l’empresonament fins a la decisió final.

Alonso està aquests dies acompanyat de Jaume Marquet, conegut com Jimmy Jump per les seves irrupcions com espontani en esdeveniments esportius i també al festival d’Eurovisió de 2010. Marquet, que viu des de fa uns anys a Alemanya, explica que no té previst saltar a la presó . “No planejo res, però sí entre tots a veure si fem una mica d’enrenou”, va afirmar. “Vinc aquí per donar suport al meu president, per veure si entre tots ho podem fer fora de la presó”, ha continuat.

Diversos catalans s’han acostat a comptagotes durant la setmana santa per donar suport Puigdemont, després de la manifestació de dimecres passat a la tarda a les portes de la presó de Neumünster. Per exemple, una família catalano-alemanya s’acosta al recinte penitenciari aquest dilluns a la tarda per deixar una carta al president destituït a la bústia de la presó.

“Hem vingut a donar suport al president, hem estat uns dies de vacances a Dinamarca, i de tornada -vivim a Alemanya- hem decidit passar per aquí per poder lliurar una carta i donar el nostre suport”, va afirmar Georgina Ramírez, la mare de la família. El pare, Volker Nannen, d’origen alemany, va titllar Puigdemont de “pres polític” i ha assegurat que “els alemanys ho saben”.

Foto: Eduard Alonso i Jaume Marquet, conegut com Jimmy Jump, a Neumünster. (Guifré Jordan / ACN)Premsa

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser