Colau: “No comparteixo en absolut l’estratègia dels CDR, és un autoboicot”

La forma d’actuar dels últims dies dels anomenats Comitès de Defensa de la República (CDR) està cobrant importància, fins al punt d’obligar a bona part de les autoritats catalanes a manifestar-se al respecte. L’última a fer-ho ha estat l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, que ha deixat ben clar que no comparteix en absolut l’estratègia d’actuació dels CDR, basada en talls de carreteres o boicot al pagament de peatges.

En una entrevista a Antena 3, l’alcaldessa ha insistit que la judicialització de la política s’ha demostrat un “fracàs”, de manera que no ha contribuït a la solució de la qüestió catalana. Així s’ha manifestat en un inici per opinar sobre la decisió de la Fiscalia d’iniciar actuacions per denunciar les accions dels CDR, però tot seguit Colau ha posat terra pel mig.

“No comparteixo l’estratègia dels CDR” perquè “danyar la imatge o no facilitar el normal funcionament” d’empreses o de la societat és “una forma de autoboicot”

“Mentre actuïn fiscals i jutges la situació no s’arreglarà”, ha insistit, i “fins ara les protestes han estat pacífiques”, ha assegurat, de manera que “no és veritat que hi hagi violència als carrers més enllà d’episodis aïllats”, ha defensat a l’hora de valorar la iniciativa del Ministeri Públic.

A partir d’aquí, l’alcaldessa ha assegurat que “no comparteixo l’estratègia dels CDR” perquè “danyar la imatge o no facilitar el normal funcionament” d’empreses o de la societat és “una forma de autoboicot”. D’aquesta manera, ha insistit que “no ho comparteixo en absolut”, si bé ha emfatitzat que “no parlo de violència perquè no n’hi ha”.

En tot cas, l’alcaldessa ha reclamat la necessitat de preguntar-se “per les raons de la situació d’anomalia que viu Catalunya”, de manera que “cal començar a parlar de solucions” i, en aquesta tasca, en veure “en què pot cedir una mica tothom per arribar a solucions”.

Colau admet que “la situació política ha tingut efectes en la imatge de la ciutat de Barcelona”

Pel que fa a la situació política catalana, Colau ha admès que “la situació política ha tingut efectes en la imatge de la ciutat de Barcelona”, si bé s’ha mostrat segura que “en situació de bloqueig” actual, “Barcelona pot ajudar a fer de Barcelona”, és a dir,” a formar part de la solució”.

Colau ha aclarit que tot i la situació d’inestabilitat política, Barcelona ha crescut en turisme el 2017 i fins i tot després dels fets de l’1-O. Però també ha alertat que “hi ha temes realment urgents” i que “no es prenen decisions perquè no hi ha un Govern”.

“Hi ha temes realment urgents” i “no es prenen decisions perquè no hi ha un Govern”

També ha volgut aclarir la polèmica suscitada amb la decisió de l’organització de la Barcelona World Race de cancel·lar la regata. L’alcaldessa ha responsabilitzat exclusivament al Govern espanyol per haver modificat la fiscalitat del patrocini de la prova, un fet que ha provocat, segons ha dit citant el comunicat de l’organització, que el patrocini s’hagi fet enrere.

Segons Colau, el retard dels pressupostos de l’Estat i la modificació dels beneficis fiscals han fet que els organitzadors desistissin. “Això estava muntat de manera que s’autofinançava amb el patrocini, però quan es canvia la fiscalitat del patrocini, el patrocini no ho veu clar i se’n va”, ha justificat. D’aquesta manera, “és l’Estat qui ho posa en qüestió” i no l’ajuntament, que és “la part més petita”.

Quan Colau era una activista de la Pah

A les xarxes s’ha recordat com Colau ha passat de ser detinguda per agents durant les seves protestes a estar en desacord amb les actuacions dels CDR. La foto és de juliol de 2013, quan Colau i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca demanaven en una oficina del Banc Popular la dació en pagament per a un home que no podia fer front als pagaments de la hipoteca.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser