L’advocat dels mossos que acompanyaven Puigdemont diu que no veu base legal per ser investigats

L’advocat defensor dels dos agents dels Mossos d’Esquadra detinguts aquest dimecres i després posats en llibertat condicional per acompanyar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan va ser arrestat a Alemanya, Lluís Mestres, ha assegurat que no veu base jurídica per investigar-los per encobriment.

“L’encobriment requereix un delicte principal sobre el qual es comet l’encobriment, i no ho veiem tampoc. Per tant, no hi ha ni delicte principal ni d’encobriment”, ha defensat aquest dijous en declaracions a TV3. En aquest sentit, l’advocat ha sostingut que “no hi ha cap altra base legal per entendre quina serà la filigrana jurídica per arribar” a una possible investigació d’encobriment, que ell descarta, ha insistit.

Llibertat amb càrrecs a l’espera de ser citats per l’Audiència Nacional

Els dos agents van quedar en llibertat amb càrrecs la nit de dimecres després de declarar davant la Policia Nacional i a l’espera que l’Audiència Nacional els citi per a una nova compareixença, igual que l’historiador Josep Lluís Alay, que va ser arrestat pel mateix motiu.

La detenció dels agents del cos policial català es va produir al migdia del mateix dimecres a Barcelona, ​​fruit de les investigacions de la Comissaria General d’Informació en el marc de les diligències d’Investigació 40/2018 incoades per la Fiscalia de l’Audiència Nacional per un presumpte delicte d’encobriment.

Els dos agents dels Mossos d’Esquadra i Josep Lluís Alay viatjaven al costat de Carles Puigdemont i l’empresari i amic de l’expresident Josep Maria Matamala per carretera des de Hèlsinki fins a Waterloo, on Puigdemont té fixada la seva residència. El vehicle va ser detingut en una benzinera de Schuby, a una trentena de quilòmetres de la frontera alemanya amb Dinamarca.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser