Article d’un diari Danès: “Si Policies espanyols han actuat il·legalment en territori danès és un gran problema”

Segons informa el diari danès Nyheder.tv2.dk, la detenció de Puigdemont en Alemanya implica un clar seguiment del Lider Català durant els seus viatges per tot Europa, la qual cosa implica que la policia espanyola hauria actuat en territori danès sense alertar les autoritats locals del procemiento que s’estava duent a terme, i això, significaria una gran ingerència per part de l’estat espanyol en territori danès.

El govern (Danès) ha de respondre si Dinamarca ha tingut coneixement que el servei d’intel·ligència espanyol ha operat en sòl danès en relació amb l’arrest del president català Carles Puigdemont.

Això pregunta el Partit de la Unitat Danès, que plantejarà l’assumpte al ministre de Justícia Søren Pape Poulsen.

Va ser arrestat just al sud de la frontera danesa, i hi va haver informació que hauria d’estar en la mira del servei d’intel·ligència espanyol. La pregunta que sorgeix és si els agents espanyols han estat operant a Dinamarca, i les autoritats daneses en aquest cas han tingut coneixement d’ella, diu Pelle Dragsted- de Alliance a segona TV.

Alemanya i els mitjans de comunicació espanyols van informar el diumenge que el servei d’intel·ligència espanyol va seguir Puigdemont tot el camí des de Finlàndia, però va decidir esperar per realitzar la detenció, aquesta detenció va ser portada a terme a Alemanya.

“Si agents espanyols han actuat il·legalment en territori danès, això és, per descomptat, un gran problema”. Pensem que hem de saber la veritat i explicar el que va succeir, diu Pelle Dragsted.

Diumenge a la tarda no ha estat possible obtenir una resposta del Ministeri de Justícia (Danès).

Segons informa el diari danès, a Espanya, se l’acusa de “rebel·lió” i corre el risc de tenir fins a 25 anys de presó.

Des de dijous, Puigdemont havia estat visitant Finlàndia, on es va reunir amb polítics finlandesos. Estava previst que abandonés el país novament el dissabte a la tarda.

No obstant això, la partida a Bèlgica suposadament es va accelerar després que Finlàndia va rebre una ordre d’arrest europea contra Espanya.

L’arrest va ser el diumenge a l’autopista A7 prop de la frontera danesa-alemanya.

Ha contractat un advocat especialitzat

L’advocat de Puigdemont, Paul Bekaert, confirma que l’expresident va decidir tornar a Bèlgica en lloc d’agafar l’avió com estava previst però posteriorment va ser arrestar a Alemanya.

“Per descomptat, hem contractat immediatament a un advocat especialitzat per gestionar els seus interessos a Alemanya en el tema de l’ordre de detenció europea”, diu Paul Bekaert.

Fuente: Nyheder.tv2

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser