[ÚLTIMA HORA] El vicepresident del Bunderstag afirma que no es pot extradir pel delicte de rebel·lió a Puigdemont

Carles Puigdemont està sota “custòdia policial” i ha estat traslladat a la presó de Neumünster perquè on havia estat arrestat no hi havia a penes espai i s’ha buscat un lloc més ampli, segons explica el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, que s’ha desplaça a Brussel·les i estarà aquest dilluns a Hamburg.

Aquest dilluns, segons la Fiscalia, compareixerà davant un jutge. L’advocat de Puigdemont ha explicat aquest diumenge que ja han contractat un equip d’advocats a Alemanya i que esperen que el jutge es pronunciï sobre la seva situació, com va passar a Bèlgica.

Vicepresident del Bundestag

Per la seva banda, l’advocat experimentat i vicepresident del Bundestag Wolfgang Kubicki (FDP) exclou l’extradició de l’expresident català Carles Puigdemont per les autoritats alemanyes a Espanya, acusat de rebel·lió. “A Alemanya no coneixem l’ofensa de ‘rebel·lió’, a diferència d’Espanya. Per tant, va concloure l’extradició plantejada per les autoritats españolass” va dir Kubicki, que també és diputat President Federal FDP, els diaris de la “Xarxa Editorial Alemanya” ( edició del dilluns).
L’extradició per altres raons, sobre la base de l’ordre de detenció europea i la constitució constitucional d’Espanya, és, per descomptat, concebible. “Espero que, en qualsevol cas, una investigació a fons per les autoritats legals i polítiques pertinents a Schleswig-Holstein.

Puigdemont vol sol·licitar asil a Alemanya

Puigdemont aparentment està considerant demanar asil a Alemanya. Això informaró el mitjà alemany “notícies Kiel”, citant fonts judicials. “En el cas que ho faci, la sol·licitud d’asil serà examinada com qualsevol altra per l’Oficina Federal de Migració”, va dir el portaveu del Ministeri de l’Interior Schleswig-Holstein al diari. No obstant això, les possibilitats són poques, “l’execució d’una ordre de detenció europea té prioritat sobre un procediment d’asil.” Al final, però, la decisió correspon a l’Oficina del Procurador General i l’Oficina Federal.

Anteriorment, les autoritats de seguretat havien rebut un avís, segons informació de l’Agència de Premsa Alemanya. Dopper només va dir: “Només sabíem que hauria quedar-se a Alemanya o entrar”.

Fuente: HAZ.DE

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser