Josep Maria Cervera, nou president de l’AMI, promet treballar per “fer efectiva la república”

L’alcalde del Port de la Selva (Alt Empordà), Josep Maria Cervera, ha estat elegit aquest dijous nou president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i va manifestar la voluntat de “continuar treballant amb unitat i generositat per fer efectiva la república catalana”.

Cervera ha admès que la “incertesa actual pot generar por” i que tampoc vol ser un “màrtir ni un heroi”, però ha demanat “coratge” al món municipal com van fer “milers de persones l’1-O”.

En la mateixa assemblea que Cervera ha estat elegit en substitució de Neus Lloveras, l’AMI ha aprovat la ‘Declaració de Tàrrega’, on posa de manifest, entre altres, el reconeixement a les institucions catalanes (Parlament i Govern) i els seus representants elegits democràticament pel poble de Catalunya.

Carles Puigdemont ha enviat a través d’un missatge gravat “sort” al nou president de l’entitat, i ha agraït el “suport” i la confiança rebuda a través de la declaració aprovada. Puigdemont ha titllat el referèndum de l’1-O de “gran èxit col·lectiu” i ha catalogat la jornada com “patrimoni de tots”, a més d’afegir que els catalans sabien que només amb una votació com la de l’1-O, amb “diàleg i pau, podríem decidir el nostre futur”.

El destituït president de la Generalitat ha destacat la necessitat de Catalunya de “seguir de peu” mantenint “la seva lluita per la dignitat”. “No estem demanant res que no hagin fet abans altres nacions del món que ara poden viure un present de prosperitat i en democràcia”, ha afegit. Finalment, s’ha referit al dret a decidir i al diàleg com les “úniques armes que hem d’utilitzar”.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser