El Govern Suís sobre la petició de detenció de Puigdemont: Pot anar lliurement per Suïssa i fer els “discursos polítics” que vulgui.

La Fiscalia General de l’Estat reclama a Interior que consulti el Govern de Suïssa sobre la possibilitat de detenir i extradir Carles Puigdemont. No és l’única actuació acordada després de saber que l’expresident de la Generalitat té previst viatjar a Ginebra al costat de l’exconsellera també fugada a Brussel·les, Meritxell Serret. Reclama també al Tribunal Suprem que l'”adopció de mesures cautelars complementàries consistents en limitació de la validesa del passaport dels fugats i de la seva reclamació a l’efecte d’extradició”.

El fiscal ha demanat a Interior que, en col·laboració amb Interpol, feu “les gestions necessàries davant les autoritats competents de Suïssa a fi de determinar la viabilitat de la detenció dels fugats i de la seva reclamació a l’efecte d’extradició”.

Aquesta possible detenció i extradició es refereix no només a Puigdemont, que ha anunciat que pensa viatjar a Suïssa per a una intervenció pública, sinó també a l’esmentada Meritxell, que l’acompanyaria, i la dirigent de la CUP, Anna Gabriel, que ja està en Ginebra després de no comparèixer davant el Suprem quan va ser citada com a imputada. Tots ells tenen previst acudir diumenge que ve a Ginebra al Festival de Cinema de Drets Humans un acte del Consell de Drets Humans de Nacions Unides.

L’organització del festival ja ha justificat la presència del Puigdemont en el certamen i el govern suís, fins i tot, ha emès un comunicat en què diu que Puigdemont, com a ciutadà espanyol, pot anar lliurement a Suïssa i fer-hi els “discursos polítics” que vulgui.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser