La madrilenya que utilitzava taüts com zulos per als seus segrestats

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha accedit a lliurar als Estats Units de Mèxic a la madrilenya Isabel Mazarro Gómez de Santiago, detinguda l’octubre de l’any passat a Gijón arran d’un avís de la Interpol.

Coneguda com ‘la segrestadora del taüt’, Mazarro està sent buscada per l’estat mexicà de Guanajuato per un presumpte delicte de segrest agreujat, penat amb entre 20 i 40 anys de presó i de cinc-cents a dues mil dies de multa segons els articles 9 i 10 de la Llei General per a Prevenir i Sancionar els delictes en matèria de segrest d’aquest estat.

Isabel Mazarro és la esposos de Raúl juliol Escobar Poblete, xilè acusat de liderar una banda de segrestadors a Mèxic i de cometre atemptats al seu país d’origen. Ell també està vinculat als fets pels quals s’investiga a l’espanyola.

Mazarro i el seu marit podrien haver participat en el segrest de la francesa Nancy Michelle Kendall, de 60 anys, a San Miguel de Allende (Guanajuato) al març de 2017, segons el relat de fets del jutge d’oralitat penal Regió 2 de la Ciutat del vall de Sant Jaume (Mèxic). Aquesta ciutadana francesa i el seu marit haurien llogat una casa mesos abans a Mazarro i Esobar, els qui haurien aprofitat el coneixement que tenien d’ells per perpetrar el segrest.

El segrest

Dos membres de la banda criminal amb la qual presumptament va col·laborar l’espanyola haurien pujat a la víctima en una camioneta i l’hauria traslladat fins a una casa per ficar-la en un “calaix”, una mena de taüt, i privar-la de llibertat. La haurien obligat a escriure diverses cartes de sol·licitud de recompensa per al seu marit, Alan Daniel Tressier.

Aquest va rebre missatges de text i correus electrònics en què es deia que la seva dona havia estat segrestada i li demanaven sis milions de dòlars per alliberar-la. Entre les trucades que va rebre, es trobava una d’Isabel Mazarro, que s’oferia a ajudar-lo. L’home, que es trobava de vacances fora de casa durant uns dies i no es va assabentar dels missatges que li alertaven del segrest de la seva dona, no va entendre per què aquesta dona li estava oferint ajuda. Els investigadors consideren que “amb aquesta crida, l’espanyola va intentar ser la intermediària per a la negociació i que asseguraria rebre els diners del rescat”.

La policia va detenir Raúl juliol Escobar Poblete seguint amb la seva furgoneta a un taxista a qui li havien demanat lliurar un paquet en un hotel de part de la segrestada i el seu espòs. Al se veire perseguit, va ser el mateix taxista qui va alertar la policia. Quan els agents van obrir el paquet, van trobar en el seu interior un dit humà.

Arran de l’incident, van detenir Ramon juliol Escobar i van trobar en el seu poder dues cartes escrites en espanyol i francès, una d’elles redactada per la víctima, segons va reconèixer ella mateixa.

Un cop detingut, el presumpte segrestador va fer diverses trucades, entre elles una a la seva esposa Isabel Mazarro en la qual li va dir: “Treu el paquet del calaix”. Els investigadors consideren que amb aquesta frase volia dir que alliberés la segrestada, ja que així va passar. La víctima va reconèixer després que, des del lloc del seu tancament va escoltar que els seus captors van rebre una trucada en la qual els va sentir dir que la policia havia detingut Ramon i tot seguit la van deixar en llibertat en un lloc proper a la comunitat denominada la Cieneguita, segons es pot llegir en el relat de fets.

Vol ser jutjada a Espanya

El passat 5 de març es va celebrar la vista d’extradició en la qual la investigada va manifestar que no vol ser lliurada a Mèxic ja que allà no té arrelament. Va argumentar que té un fill i pares a Espanya i que ha demanat la nul·litat del seu matrimoni de Ramon juliol Escobar en descobrir que el seu marit és un xilè perseguit per la llei. En cas d’haver de ser jutjada, va dir que vol que sigui a Espanya.

La seva advocada, María Ángeles López Álvarez també va al·legar el temor que pugui patir maltractaments a Mèxic d’acord amb els informes internacionals existents en la matèria. El Ministeri Públic es va mostrar a favor de l’extradició i finalment la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha accedit a la seva extradició, sense perjudici de l’última decisió que correspon al Govern de la Nació.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser