La conversa privada masclista i racista de Salvadó que aixeca un munt de crítiques

Un dia després de la gran repercussió de la vaga feminista a tot Espanya, i especialment a Catalunya, ha sortit a la llum una conversa entre l’exsecretari d’Hisenda Lluís Salvadó, d’ERC, i una altra persona per identificar que a part de tremendament masclista és de un mal gust desorbitat.

La conversa va sobre trobar una dona per ocupar el lloc de consellera d’Ensenyament. “La dona de Puigdemont no és romanesa? Suposo que ella sí que accedirà”, afirma l’home sense identificar enmig d’un atac de riure. “Estan buscant una romanesa, via la dona de Puigdemont, o un brasilera, que són resultones”, respon Salvadó.

En aquest punt, tots dos coincideixen que trobar dones per a llocs de responsabilitat és difícil. “Trobar dones és missió impossible. És més fàcil inaugurar un auditori de trobar dones”, segueix l’interlocutor del excàrrec del Govern.

“Pues mira, a la que tenga las tetas más gordas se lo das y ya está. Y te quedas tan ancho”, ha dit Salvadó

Desmentit i retret d’ERC

Segons Antena 3, l’interlocutor de Salvadó és el que va ser exsecretari general de vicepresidència Josep Maria Jové, però fonts d’ERC ho han desmentit a EL PERIÓDICO. El mateix Salvadó ha assegurat a Twitter que la conversa és amb un amic al juliol i ha demanat disculpes, assegurant que era una conversa “en absolut apropiada”. També ha aprofitat per denunciar que és “l’enèsima conversa amb familiars i amics filtrada per la policia que ningú té a veure amb la meva causa. Presentarem denúncia per protegir la intimitat de terceres persones”.

La secretària general del partit, Marta Rovira, ha tuitejat també que estudiaran les “accions legals oportunes” per la filtració d’una conversa privada i ha acusat el Govern espanyol d’utilitzar-les políticament per atacar l’independentisme. Res ha dit sobre una possible conseqüència per al diputat republicà. Rovira ha lamentat en dos apunts en el seu compte de Twitter el comentari d’Salvadó i ha subratllat que no es correspon “amb l’ideari” d’ERC.

Allau de crítiques des de la resta de partits

La portaveu del PSC en matèria d’Igualtat, Beatriz Silva, ha assegurat que Salvadó no està “facultat” per ser diputat i representar el conjunt de la societat:

“No cal demanar la renúncia a Salvadó, ell mateix ha de reconèixer que, després que es conegui quina és la consideració cap a les dones, no està facultat per representar el conjunt de la societat com a diputat en el Parlament”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qualificar la conversa de “repugnant” i diu que Salvadó no hauria d’ocupar cap càrrec públic. En un tuit, també destaca que es tracta d’una “filtració amb intenció política”:

L’exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ha respost via Twitter que “només cervells petits demanen pits grans per ocupar llocs de poder” i a més de reclamar la República feminista com a necessitat, ha demanat: “Ni racisme ni masclisme als llocs de poder”.

En la mateixa xarxa social, el president del PPC, Xavier García Albiol, ha retret Salvadó que el seu criteri per elegir dones per a càrrecs del govern sigui que “tinguin els pits grossos” i ha reclamat la seva dimissió com a diputat.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser