[ÚLTIMA HORA]La jutge Lamela declara complexa la causa de sedició de Trapero

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha declarat complexa la causa que aquest investiga per un delicte de sedició al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i prorroga el termini de 12 mesos establert per finalitzar la instrucció, segons informen fonts jurídiques.

La magistrada ho ha acordat prèvia sol·licitud de la Fiscalia, en el mateix escrit que demanava la imputació de l’exdirector general dels Mossos, Pere Soler, i l’exsecretari general, César Puig, tal com ja ho va acordar. Tots dos estan citats a declarar per aquest divendres, i per als que la Fiscalia haurà de decidir després interrogar si sol·licita alguna mesura cautelar contra ells.

“La present causa se segueix per diversos fets punibles, comesos en el si d’una organització, amb diverses implicacions personals, estant pendent de rebre determinats informes interessats per aquest jutjat que impliquen l’examen d’abundant documentació”, explica Lamela en l’acte.

Tot i haver declarat complexa la causa per ampliar els terminis d’instrucció, limitats després de l’última reforma de la Llei d’enjudiciament criminal, fonts jurídiques assenyalen que després de la declaració dels nous investigats les diligències a practicar estan pràcticament concloses.

La Guàrdia Civil està analitzant els correus de Trapero amb els responsables polítics per determinar si efectivament hi havia una connivència entre tots dos per facilitar la celebració del referèndum l’1 d’octubre tot i l’ordre judicial de prohibir-lo. A més, s’estudien les trucades entre Trapero, el llavors president de l’ANC, Jordi Sànchez, i altres alts càrrecs durant els aldarulls del 20 de setembre davant de la Conselleria d’Economia per establir si des dels Mossos no es va actuar per impedir que es bloquegés la sortida de la comitiva judicial que havia acudit a l’organisme públic a realitzar un registre per ordre del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

Respecte de l’informe lliurat a la jutge per part de la Policia Nacional sobre la destrucció de documents dels Mossos, aquestes fonts expliquen que aquesta informació ha estat remesa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya atès que no és d’interès penal per a la causa per sedició .

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser