[ÚLTIMA HORA]El jutge obre diligències contra l’alcaldessa de Figueres per haver permès el referèndum

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la investiguen per haver permès la celebració del referèndum de l’1 octubre a la ciutat. El jutjat d’instrucció número 6 de la capital de l’Alt Empordà ha obert diligències prèvies a l’alcaldessa per un presumpte delicte de desobediència, basant-se en un atestat policial. És la primera representant municipal de la comarca que investiguen per una actuació d’ofici en relació amb l’1-O.

Aquell dia, dels 114 punts de votació que hi havia a les poblacions de l’Alt Empordà, només dos van haver de tancar forçosament per actuacions policials: Garrigàs i Sant Miquel de Fluvià. A Figueres, l’alcaldessa, del PDeCAT, va destacar la gran resposta de tots els ciutadans, tot i les contundents accions de les forces de seguretat de l’Estat. Marta Felip va remarcar que s’havia votat “massivament, cívicament i pacíficament”, davant més d’un miler de persones concentrades a la plaça de l’institut Ramon Muntaner, mentre encara es feia el recompte dels vots.

L’endemà del referèndum, més de 500 persones es van concentrar a la plaça de l’ajuntament per protestar contra “la greu vulneració dels drets i llibertats” per les càrregues de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. Els manifestants van cridar “independència” i van reclamar la retirada de la bandera espanyola, que, enmig de la mobilització, va deixar d’onejar al balcó municipal.

En aquella concentració, l’alcaldessa va llegir el manifest elaborat per l’AMI i l’ACM denunciant la “violència” perpetrada contra “veïns que l’únic que volien era exercir la democràcia”.

Cinc mesos després de l’1-O, el jutjat actua d’ofici i obre diligències per un delicte de desobediència contra l’alcaldessa.

Foto:Marc Estarriola

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser