Carles Riera: “Si proposen un candidat del PDeCat encara serà més difícil”

“Si ens posen un candidat del PDeCat, encara serà més difícil”, ha assenyalat el líder de la CUP, Carles Riera, després de les crítiques de la coordinadora general del PDeCat, Marta Pascal, als membres de la CUP per no donar suport primer a Artur Mas i ara a Jordi Sánchez i davant una possible investidura de Jordi Turull si l’expresident de l’ANC també és vetat per l’Estat per la seva situació judicial. “Nosaltres volem tirar l’autonomisme a la paperera de la història”, ha rebatut el cap de llista de la CUP a les darreres eleccions al Parlament, Carles Riera.

El dirigent ha negat aquest dilluns que els anticapitalistes s’oposin al que el diputat de JxCat i exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez, sigui president de la Generalitat, sinó que rebutgen investir qualsevol candidat que presenti “un programa autonomista i no republicà”.

La CUP rebutja investir qualsevol candidat que presenti “un programa autonomista i no republicà”, però “no vetem a Jordi Sànchez per una raó fonamental: perquè de noms no hem parlat”

“No vetem a Jordi Sànchez per una raó fonamental: perquè de noms no hem parlat. Estem en una fase prèvia de parlar de quina política, de quina acció de Govern farem”, ha assegurat en una entrevista de TV3 a la que ha garantit l’abstenció dels quatre diputats de la CUP a la investidura de qualsevol candidat que no porti un programa republicà i de desobediència. Així, “si ens posem d’acord amb un programa de Govern republicà, no és un problema de noms, però si no ens posem d’acord, serà un problema de noms”, ha insistit.

Riera ha criticat la crida a aixecar ponts amb els comuns i el PSC del diputat d’ERC, Joan Tardà, perquè considera “molt preocupants” les propostes del portaveu d’ERC al Congrés, ja que considera que els ponts s’han de tendir cap a les formacions independentistes, i ha precisat que en la investidura el prioritari és el programa.

Segons ha indicat Carles Riera, les manifestacions de Tardà li han causat “perplexitat i moltíssima preocupació, perquè el que hauria de fer és fer ponts cap al món independentista”, d’acord amb els resultats electorals, “i no tender los cap a un PSC que ha aprovat el 155”. Riera també ha valorat negativament unes declaracions realitzades ahir per la coordinadora general del PDeCat, Marta Pascal, i li ha contestat que “la CUP vol llençar a la paperera de la història a l’autonomisme”. “Sí la línia a seguir és la que proposen Tardà o Pascal segur que no ens posarem d’acord, perquè la CUP no desitja fer autonomisme, no es pot demanar a la CUP que combregui amb això”, ha advertit, per avisar que “el nostre objectiu no és anar a eleccions, tot i que si no queda més remei, anirem, no ens fan por, però el nostre objectiu és fer república”.

“Si ens posem d’acord amb un programa de Govern republicà, no és un problema de noms, però si no ens posem d’acord, el nom serà un problema”

També ha replicat que JxCat “vol desplaçar la república al simbolisme de l’exili” a Bèlgica mentre la Generalitat actua en el marc autonòmic i que ERC planteja dur a terme un procés constituent al marge de les institucions, cosa que la CUP no avalarà.

També ha expressat perplexitat perquè el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, plantegés en un article acostar-se als comuns i al PSC, i ha demanat eixamplar l’acord entre independentistes: “Això no va de aixecar ponts amb un Partit Socialista que ha votat a favor de l’aplicació del 155”.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser