Manifestació Tabarnia: 15.000 assistents i dos ninots que representaven a Puigdemont i Junqueras amb dues samarretes de “Tractòria”.

Milers de persones s’han manifestat aquest migdia al centre de Barcelona convocats per la Plataforma per Tabàrnia, un moviment que defensa una regió imaginària per combatre l’independentisme i que reclama la unitat de l’estat espanyol. Els convocats proposen, en to satíric, la independència de les províncies de Barcelona i Tarragona, on el vot independentista no ha superat el 50 per cent.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en 15.000 el nombre d’assistents a la marxa.

La manifestació ha començat davant el monument de Rafael Casanova, a la Ronda de Sant Pere, on els manifestants han dipositat alguns rams de flors. Els convocants han reivindicat la figura d’últim conseller en Cap de Barcelona com a defensor d’Espanya i han dit que Casanova “era un patriota espanyol per molt que ho vulgui pervertir el nacionalisme català”.

El portaveu de Tabàrnia, Jaume Vives, ha dit, en to de burla, que els assistents a la manifestació d’aquest diumenge també podrien cridar demanant “independència”.

En un breu parlament davant el monument al conseller en cap, els convocats han denunciat que el nacionalisme ha volgut negar l’existència de Tabàrnia “una idea de trascendeix fronteres i lluita contra el nacionalisme, el supremacisme identitari i la manipulació històrica”. I avisen que arribaran “tan lluny” com el nacionalisme vulgui arribar.

El president de la Plataforma per Tabàrnia, Miquel Martínez, ha assegurat que si els nacionalistes torner a presentar una declaració unilateral d’independència, Tabàrnia presentarà un pla alternatiu.

En l’acte també ha participat un descendent de Rafael Casanova que ha llegit una carta que hauria enviat el seu avantpassat en la qual es comprometia amb Espanya i amb la dinastia dels Habsburg.

Els manifestants han començat després a caminar en direcció a la plaça d’Urquinaona i la Via Laietana fins arribar a la plaça Sant Jaume. Quan la manifestació ha passat davant la prefectura superior de la policia espanyola a Via Laietana, els assistents han cridat: “Aquesta és la nostra policia”.

Alguns dels assistents a la manifestació portaven caretes amb la imatge d’Albert Boadella, autoproclamat president de Tabàrnia.
També s’han pogut veure dos ninots que representaven a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras que portaven dues samarretes de “Tractòria”.

A la marxa no hi ha participat cap partit polític i han estat ben pocs els representants de les forces unionistes que s’hi han deixat veure. Un dels que sí hi han assistit és el president del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha defensat que Tabàrnia és “una broma molt seriosa de l’esperpent independentista”. Per Alberto Fernández Díaz, és positiu que es critiqui el procés sobiranista amb ironia i sarcasme.

El dirigent popular ha criticat que la investidura del president de la Generalitat “s’està convertint en una tragicomèdia, en la qual només es perjudica Catalunya”.

Els assistents a la marxa han cridat consignes contra Carles Puigdemont a qui demanen que torni a Espanya i s’entregui a la justícia. També han cridat consignes contra TV3 i els mitjans de comunicació en català.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser