Barcelona tanca 2017 amb un superàvit d’1,3 milions i aprova els Pressupostos de 2018

L’alcaldessa Ada Colau ha superat aquest dissabte la qüestió de confiança, després que l’oposició no hagi presentat una alternativa de Govern, de manera que també han quedat automàticament aprovats els Pressupostos per 2018.

L’alcaldessa Ada Colau ha signat aquesta setmana la liquidació del pressupost de l’Ajuntament de Barcelona de 2017, que s’ha tancat amb un superàvit de 1,3 milions d’euros, mentre que avui han quedat aprovats definitivament els comptes per a aquest any 2018, que ascendeixen a 2.739,9 euros.

Avui ha quedat automàticament aprovat el pressupost municipal de Barcelona al complir-se el mes de la moció de confiança oberta per Colau per aconseguir aprovar els comptes per a aquest any després que no aconseguís comptar amb el suport suficient per aprovar-lo al ple.

En aquest mes, l’oposició ha estat incapaç de presentar una alternativa de govern i així, com estableix la normativa, queden aprovats automàticament els pressupostos per 2018.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat en declaracions als periodistes que són uns “pressupostos impecables i rigorosos”.

Pisarello ha reconegut que al govern de Barcelona en Comú (BComú), que governa en minoria amb 11 de 41 regidors, li hauria agradat aprovar els pressupostos en el ple i ha culpat el PSC, fins al novembre soci de govern, que no fos així .

“Malauradament, el partit socialista va decidir no afegir-se per càlculs electoralistes que ni entenem ni comprenem”, ha lamentat Pisarello, que ha assegurat que compliran els compromisos a què van arribar amb PDeCAT i ERC perquè s’abstinguessin.

En concret, ha citat el de treure una partida destinada a la connexió del tramvia per la Diagonal i el d’incorporar una altra per ampliar el nombre de famílies beneficiades per la tarifació social de les escoles bressol municipals.

Per al tinent d’alcalde, tant la liquidació del pressupost del 2017 com el pressupost de 2018 són “un missatge molt clar al PP i als seus aliats de Cs, que comparteixen la seva política de voler ofegar el municipalisme, que es poden fer polítiques rigoroses i solvents però distributives i que serveixin per reactivar l’economia “.

Amb 2.739,9 milions d’euros, els pressupostos de 2018 mantenen la tendència creixent registrada durant tot el mandat de Colau.

Amb un volum total de despesa no financer de 2.643,4 milions d’euros, el consistori preveu arribar als 2.210,5 milions d’euros de despesa corrent, fet que suposa un augment d’un 2,7% de recursos, 59.100.000 de euros més que l’any passat.

El total de la inversió, comptant la injecció a la construcció d’habitatge per part de l’Institut Municipal de l’Habitatge, arribarà als 482 milions d’euros.

En paral·lel a l’aprovació dels comptes per a aquest any, aquesta setmana ha tingut lloc la liquidació del pressupost de 2017 que revela com l’Ajuntament de Barcelona, ​​un any més, ha donat compliment a tots els grans objectius financers d’estabilitat pressupostària.

L’exercici 2017 s’ha tancat amb una despesa total de 2.672.000 d’euros, mantenint un grau d’execució molt superior a la resta de ciutats d’Espanya.

Pisarello ha manifestat la seva satisfacció perquè al tancament de l’exercici el superàvit se situa en 1,3 milions d’euros, que, segons ell, garanteix la capacitat de finançament de l’Ajuntament, però està ja lluny dels 98 milions d’euros amb què es va tancar l’any anterior per les limitacions imposades per la llei d’estabilitat pressupostària.

“El transatlàntic -el pressupost- s’ha mogut en augmentar la inversió social i els recursos humans”, ha comentat Pisarello, que ha assenyalat aquestes dues “bretxes” com les més aprofitades per Barcelona per evitar que el “diners es quedi al calaix o vagi a pagar als bancs “, objectiu, segons ell, de la llei Montoro.

En 2017, el romanent de tresoreria es va situar en 166 milions d’euros i s’ha mantingut el pagament a proveïdors en 28,5 dies de mitjana.

L’estalvi brut previst, diferència entre ingressos i despesa corrent, s’ha situat al tancament del 2017 al 16,6% del pressupost i l’endeutament es manté per sota del 60% dels ingressos corrents, fixat en el 33%, un els més baixos de les ciutats i administracions d’Espanya i fins i tot de les institucions europees, destaca el consistori.

La xifra d’endeutament es manté en l’aconseguida a la fi del 2015 per l’actual govern, 835.500.000 d’euros, i no es preveu que augmenti en 2018.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser