Rafael Hernando menteix per defensar De Guindos i surt escaldat al Twitter

Rafael Hernando no opina del presumpte finançament irregular del Partit Popular a Madrid i València perquè és “afiliat per Almeria”. No obstant això, sí que es permet atacar PSOE, Podem i Ciutadans per haver votat en contra de la candidatura de Luis de Guindos a vicepresident del Banc Central Europeu. Segons Hernando, calia donar suport al ministre pel simple fet de ser espanyol, però en el seu argument amaga que ni Podem ni Ciutadans hi eren presents en la votació de la Comissió d’Economia de l’Eurocambra que va assenyalar com “més convincent” al rival de De Guindos.

“Vergonya europea!”, Clamava Rafael Hernando aquest dijous a Twitter. “Els ‘espanyols’ de Podem, Cs, i PSOE fan que els seus grups votin a favor d’un Irlandès del PP abans i contra un espanyol del PP com de Guindos”, protestava el portaveu popular al Congrés dels Diputats. A més, afegia l’estrany argument que “Irlanda ha estat considerat el paradís fiscal de les multinacionals” i demanava que “Iglesias, Sánchez i Rivera han de explicar-ho”.

Sembla, però, que Hernando no va estar ahir atent a l’acte de la vicepresident del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, contra les fake news ni va llegir l’article de Pablo Casado de dilluns contra el mateix tema. Perquè el portaveu del PP al Congrés mentia en el seu tuit l’acusar Podem i Ciutadans, que ni hi eren ni se’ls esperava a la Comissió d’Economia que va donar al Govern de Mariano Rajoy un bany de realitat en el seu enèsim afany d’enviar a Luis de Guindos a Europa.

El que va passar ahir a l’Eurocambra va ser un comentari no vinculant que assenyalava el rival de De Guindos, l’irlandès Philip Lane, com “més convincent” per al lloc. La valoració va ser impulsada pel sector dels socialistes i els verds i des del PSOE ja han assenyalat que ningú del Govern de Rajoy s’ha posat en contacte amb ells per convèncer-los de la idoneïtat de De Guindos. Una aptitud que, segons el portaveu del PSOE a la comissió, Jonàs Fernández, no pot basar-se en els seus mèrits al capdavant de l’Economia espanyola, perquè no n’hi ha, segons ha explicat aquest matí a la Cadena SER.

Però fins aquí pot arribar la crítica d’Hernando, perquè el grup liberal es va posar de perfil a la decisió i allà no estava cap representant de Ciutadans. La formació taronja només té dos eurodiputats: Javier Nart i Carolina Punset. I cap d’ells forma part de la Comissió d’Economia de l’Eurocambra.

Segons informa ElPlural.com, per part de Podem, més del mateix. La formació de Pablo Iglesias té els cinc eurodiputats amb què va començar la seva marxa política. Els noms han canviat, però des dels inicis allà segueix Miguel Urban. Ell és l’únic que té un lloc a la Comissió d’Economia, encara que només com a suplent. Un seient que no va utilitzar en la reunió d’ahir d’on va sortir el pal a De Guindos. Així ho ha explicat el mateix Urban a Twitter.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser