La carta d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra al poble català que fa furor a internet….

Una patrulla dels Mossos d’Esquadra.

Mosso d’Esquadra “Protegir el lliure exercici dels drets i llibertats dels ciutadans…” no és un missatge buit de contingut, és la declaració d’intencions de capçalera del cos de mossos d’esquadra. I això sóc, un mosso d’esquadra. Fa més de vint anys que ho sóc. Quasi des que tinc raó pròpia, he anhelat la independència del meu país. Però el moment històric que es viu i que té la seva gènesi en el clam ciutadà del dia 11 de setembre de 2012, ha tingut un efecte emocional gegantí en gran part de la nostra societat, i també, ha provocat, en totes les parts, una crisi importantíssima que ens afecta a tots d’una forma o una altra. I és en una part del que sóc, mosso d’esquadra, que s’ha centrat darrerament el focus mediàtic dels uns i dels altres. La policia, els mossos d’esquadra, és una institució de servei a la societat, a la ciutadania, sense distinció de color, gènere, identitat, ideologia, religió i pensament, que està sotmès a un marc legal. La policia no pot tenir ideologia ni preferències personals ni col·lectives en el seu exercici diari de protecció de l’exercici dels drets i llibertats. Però tampoc podem pecar d’ingenus. Vivim una situació de crisi política com mai s’havia vist, i la impossibilitat de resoldre aquestes qüestions polítiques tindrà conseqüències sobre tothom, i també sobre la policia. I aquí és quan es servirà el conflicte personal sobre cada policia. I cada un de nosaltres haurà de valorar tot els que és com a persona, com a pare/mare, com a ciutadà i també com a policia per prendre una decisió respecte situacions concretes que ens podrem trobar. Detenir un càrrec electe per ordre judicial? És possible que ho haguem de fer, jo també, i ho faria, si existeixen garanties respecte els seus drets personals. Identificar quina serà la legalitat vigent que haurem d’obeïr o fins i tot retirar urnes als ciutadans? El conflicte i els dubtes estarien servits, i qualsevol ideologia política que posi en aquesta tessitura a la policia s’equivocaria greument. Però arribats a aquest punt, després de meditar-ho molt, valorant les conseqüències personals, professionals, econòmiques i penals, i pel llegat que m’han deixat les persones que m’han fet com a persona, tinc sostingudament clar que crec en la protecció dels drets i llibertats de la nostra societat i em negaré a retirar urnes i privar a la ciutadania d’un dret universalment reconegut. No per independentista, sinó pels meus principis personals, pels meus fills, per la meva família i també, per ser mosso d’esquadra, perquè crec que som garants de la protecció dels drets col·lectius de la societat a la qual serveixo i em dec. Mai em perdonaria no servir a la meva societat per doblegar-me a la por, i acceptaré, si escau, les conseqüències que la desobediència a una ordre o llei injusta contra la meva societat, sigui del color que sigui, m’imposi. I no ho faré per independentista. Anhelo la independència, i la desitjo no de qualsevol manera, i la vull per tots, també pels que no la volen. És en els moments crítics quan mostrem veritablement el que som i de que estem fets. La raó i la democràcia ha de prevaldre. El vot honest, net i sincer ha de decantar la balança. La política ha de servir-nos i dotar-nos d’eines per resoldre conflictes, no agreujar-los i eternitzar-los. Espero i desitjo no haver de desobeir per ser fidel al que sóc, com a persona i com a mosso d’esquadra. Seguirem al marge del debat, seguirem protegint el lliure exercici dels drets i llibertats de la nostra societat…

No retiraré les urnes.

Tret del mur de Salvador Soler Sanjuan…

Comentaris
COMPARTEIX !

79 thoughts on “La carta d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra al poble català que fa furor a internet….

 1. Carmen, em fas pena, ni per un moment d debo penses q si no fos per la pela, es a dir, d tot el q RECOLLEN DE CATALUNYA, aquest gent no ens hagués deixat marxar…et caldria lleguir tot el q es diu sobre això a la premsa estrangera… estan MOLT MILLOR informats q tu. I si a mi NO EM DEIXAVEN NI PERLAR NI LLEGUIR en català prq no era Cristiano. NO em sento gens ni mica identificada com a espanyola, NOMES em sento catalana, és un sentiment q em surt del cor, no d la pela, i vist el q es veu fora d Catalunya….(a Espanya)al final els nostres polítics són poquets i uns angelets….Que tranquila, ja en farem netega quan toqui. Perdó, tinc 69 anys…i ningú m’ha rentat el cervell. I d algun polític catala q esmentes…un diari d Madrid…..va tindrà q demanar perdó per haver difós notícias FALSAS Y SIN CONTRASTAR. Et puc dir, q sembla que potser tu i d’altres no mireu massa les televisions castellanes ?. Quan hi hagin sentències fermes….no només rumors…ja en tornarem a perlar. Catalunya és molt rica, no necesitem a ningú…. Visca Catalunya lliure

 2. Josefina Sánchez! Imagina que a casa teva tens uns ocupas “legals” que decideixen per tu la manera de administrarte la vida i a més se t’emporten cada mes una part molt important dels teus beneficis sense que la teva opinió la tinguin en compte per res! I que quan vols manifestar els teus drets, et tracten amb menyspreus diguen que vius be gràcies a ells!

 3. I tant que m’agrada la democràcia! Per aquest motiu vull que ens expliquin aquests polítics d’avui dia (que ni tan sols hem elegit el president que ens governa actualment) com es financiaría el país català. He sentit a dir que ja tenen un país que ens proporcionaria l’ajut econòmic, encara que no han dit quin, ni a quin preu! Segurament deu ser el mateix que ara destina petrodòlars al club de fútbol Barcelona per la publicitat a les camisetes dels seus jugadors! Si es tracta de portar camiseta per fer propaganda molt rebé, però jo aquí hi veig una escletxa que, en cas de pronunciar-se el SÍ majoritari l’1-O, democràcia segurament no tornarà a haver-n’hi mai més, i aquests que hi ha ara a la Generalitat ho tindran collonut perquè els ompliran de petrodòlars la butxaca però els que ens quedem aquí potser, i només dic POTSER haurem de canviar la barretina catalana pel vel o alguna cosa pitjor! Àneu en compte, perquè en cas d’invassiva no es podrà tornar enrere. La resta d’Espanya no ens ajudarà i els pocs mossos que hi han aquí tampoc podran fer res per la pàtria! La minoria sempre perd, mai guanya!

 4. Carme, si no trovas cap raó per deixar de dependre de España, es perque no estas degudament informada, fes-ho i poder canviaras de opinio.

 5. Soc Catala i estic d’acord amb Carme R i en Joan .
  Desde un principi no s’han donat explicacions i arguments , als ciutadans ,tant per els que volen o no la indepencia , o al menys no tinc constancia , que el president o el politic de torn , expliques clar davant els mitjans de comunicacio com quedaria , es gestionaria.
  Aqui l ‘unic que sembla es que , politics uns o altres , d’alla o d’qui volen
  que els nostres calers.

 6. Tu mateix a et contestes, de qui es culpa de que no ens arribó nom les pensión o no pugen pagar el medicamento? Del poble Catala o de un Govern Espańol que nomes es mira la panxa? No t’agradaría decidir a q dediques els teus diners?

 7. Las leyes injustas i corruptas como la de españa estan para cambiarlas. Cosa que se ve que no interesa para que no cambie nada y todo siga igual. Un clarisimo ejemplo que no deja lugar a dudas del pensamiento general en Catalunya respecto al trato e imcumplimientos del reino de españa. En Catalunya tenemos la carretera nacional mas transitada y con mas muertes de toda españa la nacional 340. LLevamos decadas reclamando al gobierno español que haga una autovia o la ap7 gratuita. Pues nada , una ridicula inversion en prohibir la velocidad a mas de 80 y poner inmumerables rotondas. Lo cual proboca atascos interminables con tanto camion. Y un trayecto que costaria ni media hora ahora cuesta mas de una hora y siguen aumentando las muertes. Mientras en un tiempo record contruyeron una autovia madrid- Benidorm para q los del centro puedan ir a la playa en poco mas de 3 horas y que costo decenas de millones de euros. Que obra tendria mas prioridad en un pais justo? Eso solo es un ejemplo de muchisimos de porque estamos asta los cojones los catalanes. Y ya ni hablar del sistema ferroviario abandonado desde hace decadas, etc. Por eso se a llegado a este extremo y se a radicalizado la cosa. El 1 a votar los que quieran si y os que quieran no. Si no se cambiasen las leyes injustas ni las mujeres podrian votar aun, ni los negros subir a autobuses, Algun dia hay q decir basta y mas si al que te recauda los impuestos ni dialoga , ni entiende nada de lo que esta pasando………..

 8. Moltes vegades arriscan la vida X els ciutatáns com no vols q arrisquen el seu lloc d treball x els seus principis

 9. Perquè no? els nostres avantpassats, varen jugarse la vida per defensar molts dels drets que ara tenim.Si ningú arrisqués,com duen en castellà (apaga y vamonos)

 10. No us adoneu…. Mentres els nostres politics s’envolcallin amb la senyera al temps que amb el puny es donen cops al pits fent gala de patria, amb l’altra ma ens roben les carteres…. Mentres discutim d’aquestes coses ens oblidem dels Pujols… Dels Diners als paraisos fiscals… Del cas Palau… Del cas 3%… Tanta patria i tanta tonteria… “ESTAIS CIEGOS, NOS SEGUIRAN ROBANDO, ESO SI EN UN PERFECTO CATALAN Y ESO NO JODE TANTO” me dais pena…. Jo l’1 d’octubre anire al cinema, segur que no haura cues…. Si pugues ni seria Espanyol ni catala…. Seria alemany…. Ens queda molt per apendre… Rucs que sou uns rucs.

 11. Si no vols la independència només has d’anar a votar que NO l’1 d’octubre. O potser el que no t’agrada és la democràcia?

 12. Totalmente de acuerdo con lo que expones. Y si lleva 20años de mosso su sueldo no es inferior a los 2200€, se lo jugara ???

 13. Menus telebisio i mes lecture catalane! Aixins ba al pais! Amb tots aquestos paios i paies babaus que ni parlen ni escriuen ni entenen el catala ni angles ni xino! No mes dependencia dels cup ni dels cap ni dels junsxsi. La politica esta corrompuda i ara fan pagar els plats bruts als que vulguin netejar la merda. Que cada un se la netegi amb les mans la seua merda. Au venga a fe safreig que segur que ara manteneu millo…oi que si?

 14. Hem millorat molt, gràcies a Deu. Abans als que demanaven la independència els executaven, ara només els inhabiliten.
  Quina llàstima d’anys perduts sotmesos a Espanya. VISCA CATALUNYA LLIURE!!

 15. Per desgràcia hi ha molta gent de la meva generació que no ha tingut l’oportunitat d’aprendre la seva pròpia llengua. Cal aplaudir la voluntat i les ganes que hi posen. De la mateixa manera que s’ha de respectar als forasters que no el parlen amb correcció però s’hi esforcen.

 16. En fan pena els que diuem que su pasaran tot per alli no mes cal veure els politics que diuen que no van fe res que van ser els voluntaris y no fa gaire tutom tenia una por a no palar de independencia o se era tan valen cuand estaba viu franco pues ara pasaria el mateix tutom callat a la minima que veigis quet poden detindre a mes la democracia es respecta tan a la extrema dereta com la extrema esquerra tutom no pot pensa igual

 17. El més important que t´has descuidat és que Catalunya ja no hauria d´esperar els diners que li envia Espanya perquè ja els tindria i més dels que té ara al no haver de pagar a Espanya primer!! qui ha de tornar a l´escola Carme R?

 18. Carme R. Deixa de ficarte amb la gent per les seves faltes d’ortografia, i fixa’t mes en la teva falta de cervell. Per cert, jo tambe dubto que siguis una dona i et diguis Carme. Per cert. Tinc alguna falta d’ortografia en el meu escrit??

 19. La carta m’agrada i no tinc perquè dubtar de la sevaautenticitat però hi ha un detall que fa que jo també dubti una mica de la seva autenticitat. Perquè? Cap membre d’un cos policial es referiría a sí mateix o als seus companys com a ‘policies’ sinó com a AGENTS. La policía és tot el cos. Els treballadors són agents de policía. Sembla un detall però és ben cert. Aquestes són les frases:
  ‘I aquí és quan es servirà el conflicte personal sobre cada POLICIA’ i ‘I cada un de nosaltres haurà de valorar tot els que és com a persona, com a pare/mare, com a ciutadà i també com a policia per prendre una decisió respecte situacions’. Potser vaig errat i si és així em disculpo.

 20. Completamen d’acord, jo a la feina tambe faig coses que se que no están ben fetas pero donde manda patrón no manda marinero

 21. A mi no em sembla que el català siguis tu. Un català no pensa en la independència només per la “pela”. Parles de superàvit? Què potser et penses que la sanitat, la educació, els sous del funcionariat, els ajuts a les rendes baixes, als aturats, a les famílies, les pensions de jubilació, les farmàcies, els sous dels parlamentaris i de la seguretat ciutadana (mossos, guàrdia urbana) es poden fer front amb aquests 20 mil milions? I damunt sobrarien “dinerets” per fer ponts i carreteres??? Déu meu, torna a l’escola, primer aprèn a escriure català i després a sumar i restar. Multiplicacions no, que ja serien massa números i et faries un embolic!

 22. I parlan de lleis i de traidors,…els unics que no aplican la llei i que son uns traidors a espanya, ..son el gobern del PP i el tribunal constitucional, cua. Ban tomba l,estatut de catalunya acordad al congres i parlament de espanya, per tot el poble de espanya,.i cuan tot el poble aproba una llei, el trubunal constitucional te que dir…no ha lugar….espanya a votat Si, i nosaltres complimos lo que acuerda espanya…..pero el gobierno del PP, con su actitut antidemocratica i fascista, i el tribunal constitucional a las ordenes del PP, desencadenaron esta grave crissi,..en contra de espanya i catalunya….i encima se creen que en espanya son todos fascistas i traidores como ellos.

 23. No se si la carta es autèntica , però se que molts treballadors de administració publica pensan aixi . I jo els dic que primer ez la conciencia que el deure imposat .

 24. La meva fantasìa es que imagino una esquadre de mossos com tu, que proteixeixi catalunya
  de las injusticies de reu del mon com tots els personatges de pelicules heroicas que ens en fet gaudir del privilegi de la justicia justa i que aquells fets ens en fet senti emocionats o simplement contens d´un bon final. Aixo es el qu´esperem els esers humans dels esers humans com deien, tots a una i una per tots.

 25. No crec que et diguis Carme ni que siguis una dona, ets un unionista camuflat, dius i pontifiques, i no argumentes res,…tu creus que amb 16.000 milions d’euros a l’any, que ara van a Madrid, no podriem pagar tot lo que dius i molt més?…per favor, torna a l’escola, el impostos baixarien al tenir superàvit, i es faríen realitat moltes obres d’infrastuctures que ara estan aturades, això vol dir més llocs de treball, més cotitzacions, per tant millors pensions i assegurades…on veus tu que tots el emigrans a altres Estats vagin vestits com lo tipic d’allì, no et més ridicul perquè no t’entrenes, però si ets molt ignorant, i amb males intencións….

 26. no he vist mai una manioulaciò tan infantil i ridicula com aquesta supussada carta… carta d’un mosso? no s’ho creu ni el tato!!! estem fregant l’absurd. Un policía no te dubtes sobre el que es o no legal, independentment de les seves idees politiques….. i tant que als policíes ens possen a tots en un problema!!! no es pot Fer una casa iniciar pel sistre i sense fórmico, prou de collonades i de panfletos con aquest…. Pendrive el que colgué, independentistas o no, pero no siguen rucs de creure tonterías con aquest escrito, que ens prenent per tontos?? els política a fer política, deixeu la policía que fáci la seva…. si el meu germà Riba dema un banc…. el destino o faig a la meva conciencia?…. comença be el Forn!!!!!

 27. PER TENIR UNA POLICIA ESPANYOLA VESTIDA DE MOSSO/A NO CALIA TANT DE REBOMBORI I ALEGRIA. ELS MOSSOS D’ESQUADRA HAN DE VETLLAR PELS CATALANS. PER TOT LO ALTRE JA HI HA LA GUARDIA CIVIL I EL CNP. VISCA CATALUNYA LLIURE!!!

 28. I Vostè té temps d’aprendre a escriure correctament el català? Pel que sembla no deu ser gaire significatiu per Vostè saber escriure en català sense cometre tantes faltes d’ortografia.

 29. La dignitat com Vostè diu no li prendrà ningú més que els qui ara mateix ens estan governant sense cap altre mèrit que el benefici del dubte i intentar lucrar-se a compte dels pobres idiotes que comulguen amb les seves idees. Jo sóc catalana i a mi ningú m’ha intentat mai menjar la testa amb aquests assetjaments polítics per ser independent com ara. I mai ningú no m’ha obligat a la meva vida a parlar ni escriure en castellà. De què servirà la dignitat quan hi hagi més estrangers que catalans a la terra que tan s’estima?

 30. Si tanta independència prediqueu us recomano que feu un curs de llengua catalana per acostumar-vos a escriure-la correctament abans de l’1-O. Moltes gràcies!

 31. A l’anònim de les 5.37.
  El teu comentari sembla una irresponsable evasiva “… no soc mosso …”. El mosso que escriu la carta diu que no retirarà urnes i ho deixa ben clar.
  Mira, m’agradaria saber que faries tu en circumstàncies semblants i risc de prerdre la feina.
  Ha i aprofito per felicitar a tots el bons mossos d’esquadra que tenim a Catalunya i que són molts. Penso que fan una bona tasca i que ai els deixem treballar encara la faran millor.
  I tu el de les 5.37: no cal que et facis mosso d’esquadra, gent com tu no crec que la necessitin

 32. Soy catalán y solo espero que el peso de la ley recaiga sobre todos aquellos que se aprovechan de su estatus para intentar imponer su pensamiento fascista y llevarnos a todos los catalanes a la ruina. La independencia de Cataluña nunca existirá, porque está basada en mentiras y manipulaciones por parte de políticos, que han conseguido adoctrinar y engañar a mucha gente que a día de hoy no son capaces de pensar por si mismos. Los catalanes que no queremos la independencia estamos alzando la voz, y nadie nos podrá callar si ocurre lo que no queremos ¿de verdad creéis que nos vamos a quedar con los brazos cruzados viendo como destrozáis nuestra comunidad autónoma? Cataluña es nuestra también y de todos los españoles. La razón, la verdad, la ley, la constitución y la democracia están de nuestro lado. Los secesionistas solo tienen de su lado la manipulación, el adoctrinamiento, la falsedad, la invención y el odio a todo aquello y aquel que no piensa como ellos. El cuento se ha acabado. No hay mas recorrido.

 33. Alexandre Magne va arriscar-se a perdre el seu imperi i un mosso no s’arriscara a perdre el seu jornal ?
  En ben poc els valoreu.

 34. Carme….il.lustrat al respecte d’aquest tema…….vas molt fluixa i contamines amb absurditats….ho han explicat per activa i per pasiva les cuestions que aquí planteges. I si ja tens aquesta informació et puc dir que no hi ha pitjor segu que el que no vol veure. Atentament Pere.

 35. Carme R.
  No se en quin país vius tu, pero de veritat penses el que dius???
  Et recomano un ejercici per aclarir oes tevas ideas…

  Imaginat per un moment q’ets tertuliana d’un programa de televisió i tens que debatre amb una persona que pensa com tu…
  Tens que defensar tot lo contrari del que penses…
  Axins funcionan els devats a la tele!!!
  Intenta contestar a les tevas preguntas…
  Tens temps de sobra per preparar el teu programa!!!
  Vinga et recomano que ho fagis!!!

 36. Jo sóc catalana i no hi trobo raó alguna per ser independents. Per quina raó voleu desprendre-us d’Espanya? Motius econòmics? Seria augment d’impostos des d’el dia 1 perquè els mossos no els pagaria ja el govern central, ja que no destinarien diners a Catalunya per fer-ho. Motius de llengua catalana? Amb la massiva injecció de persones estrangeres (àrabs, rumanesos, sudamericans, etc.) que pul.Lulen per Catalunya no crec pas que la intenció sigui conservar la llengua catalana! En cas d’una república catalana aquestés persones que no parlen ni castella ni catala seran els “nous catalans” de la nova republicà? No me’la imagino amb la barretina ni ballant sardanes i menjant pa amb tomàquet i pernil… i qui pagarà les pensions dels nostres jubilats si avui dia no tenen diners ni per pagar els medicaments a les farmàcies? Algú m’ho explica? MERCÈS!

 37. Los cuerpos de seguridad del estado, incluido el de Mossos, deben cuidar al ciudadano y hacer cumplir las leyes. A partir de ahí, todo el que se pase las leyes por el forro deberá responder de sus actos, y los primeros que deben responder de sus actos son los Mossos.

 38. Sols puc aplaudir la teva honestetat, ¿cuans hi hauran com tu, de fidels a una causa justa?. Als mossos els necesitem, pero com tu ¿cuans hauran?, Per que els altres cossos estan ben units a una causa injusta. Y ho dic per el seu nom injusta. T,admiro i aplaudeixo. Una abraçada.

 39. Salvador, es fet un escrit ple de sentiment i amor a la teva feina i sobre tot al teu pais, estíc amb tu igual que milers de persones, no enteng aquesta forma que te el govern de posar tantas traves a un referendo que serveix per donar la teva opinio, bueno si que o se, no volen deixar la millor font de ingresos. Te envio una forta abraçada,i que sapigues que estem amb tu.ISABEL

 40. Jo estic per la independència, però no sóc mosso i no tinc perquè plantejar-me obeir o no aquest tipus d’ordres. Tu sí. I si no, no haver-t’hi ficat a mosso. Les coses són així, per bé i per dolent. No vinguem manipular i anar de coses que no es poden.

 41. No es pot acseptar d cap mes manera, es l’hora d fer front pel mostre Pais i les persones … elks no tenen full d ruta, tansols destruir i menys prear-roba ! … esta clara la auto-determinacio

 42. Estic de acort em elque dit aquest moso o mosa de escuadra.tinc 80 anys i voldria veure la llibertat de la meva patria.

 43. Emociona el teu escrit, la teva desició en defensa dels drets i la llibertat del poble de Catalunya. Una abraçada
  Miquel Bou

 44. No crec que sigui un mosso el que hagi escrit aquesta carta, no vull dir que no cregui que un mosso pensi així i ho expressi, però no s’arriscaria tot i que públicament no es vegi signatura, crec més aviat que en els moments de confusió que es mou, sobretot per als ciutadans de Catalunya, ja que òbviament no tenim tanta informació, el govern català hi ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, amb un tema controvertit aquests darrers dies sobre la protecció ciutadana. És igual qui l’ha escrit, a molts reconfortarà i crearà debat a les xarxes, opinant dels mossos, que potser crearà més unió entre ells ( sabem que encara que no es digui, els que provenen de la guàrdia civil i ara són mossos, no tenen el catalanisme ni la independència arrelada, ho hem constatat en el dia a dia, els mateixos ciutadans), Això els hi pot servir per pensar que el poble té dret a decidir i els que ens protegeixen a nosaltres han de saber, entendre, que votar no és cap delicte. Potser aquesta carta també servirà perquè entre els mossos, no hi hagui controvèrsia i ens facin costat, en el dret internacional de decidir el que un poble pacíficament vol per al seu benestar i per al futur dels que vindran. Anim mossos, si actueu democràticament, sereu herois en la història de Catalunya, el poble us agrairà.

 45. Salvador … les tebes paraules m ‘han emocionat . Gracies ! Ting 72 anys i voldria veure abans de morir , lo mateix que tu . La llibertat per tots . Una forta abraçada . ENDAVANT I SORT !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser