“REFERÈNDUM”Els ajuntaments que donen suport a l’1-O: 80% del territori

Moltes grans ciutats, o no col·laboraran en el referèndum, o encara no s’han definit.

Més de 500 alcaldes han assistit a l’acte a la Universitat de Barcelona en suport del referèndum. En un cas pràctic d’anar a votar, com es podem traduir tots aquests suports al territori?

Els municipis favorables al referèndum són més del 80% del total que hi ha a Catalunya. Però aquests ajuntaments representen al voltant del 44% de la població.

Per què aquestes diferències de percentatge? La raó és que moltes grans ciutats, o no col·laboraran en el referèndum, o encara no s’han definit. És el cas de Barcelona, governada pels comuns, amb Ada Colau, que diu que si hi ha garanties la ciutat hi serà. De moment, ni cap “sí” ni cap “no” definitius.

Altres capitals, de l’òrbita del PSC, ja s’han posicionat clarament. Lleida, on Àngel Ros governa amb Ciutadans, va aprovar una moció en contra del referèndum. Tarragona tampoc hi col·laborarà, així com altres grans ciutats que seguiran la línia oficial del partit, com l’Hospitalet de Llobregat o Santa Coloma de Gramenet.

En canvi, a Girona, on PSC i PDeCAT governen junts, els socialistes han dit que no hi posaran pals a les rodes, tot i no compartir-ho.

Altres ajuntaments socialistes, com per exemple Granollers o Terrassa, també matisen la posició del partit i diuen que hi col·laboraran, o bé que no posaran entrebancs a les urnes.

És un primer dibuix del mapa, però falten tres mesos per al referèndum. Dimarts, el govern donarà detalls de l’operatiu i això pot fer que els ajuntaments es decantin cap a un costat o altre.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser