Mariano Rajoy: “Ja he advertit els alcaldes sobiranistes que han de complir la llei i que si no ho fan, la justícia actuarà”.

Els ajuntaments sobiranistes escenifiquen aquest dissabte al migdia el seu suport al referèndum de l’1 d’octubre en un acte al paranimf de la Universitat de Barcelona. És un acte convocat per l’AMI i l’Associació Catalana de Municipis.

Més de mig miler d’alcaldes de tot Catalunya participaran en un acte solemne on es llegirà un manifest per ratificar el seu compromís a facilitar l’organització del referèndum a les seves poblacions i a cedir locals per celebrar la votació. Un manifest que ja han signat alguns alcaldes d’ERC i de la CUP.

El text de la declaració expressa el suport dels alcaldes a la voluntat del Parlament i del govern i encoratja les dues institucions a “seguir avançant en tots aquells passos necessaris per fer efectiva l’organització, la convocatòria, la celebració i l’aplicació del referèndum anunciat per al proper 1 d’octubre”.

“Els alcaldes manifestem la nostra predisposició i compromís a col·laborar en totes aquelles actuacions que des del govern se’ns requereixin, i per això, en el moment que es faci la convocatòria posarem a disposició de l’organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis”

L’acte d’avui tindrà certs paral·lelismes amb el que es va celebrar el 2014 abans de la consulta del 9N. En aquesta ocasió, els alcaldes no s’han compromès a firmar físicament el manifest, cosa que podrien fer a partir del moment en què es convoqui formalment el referèndum.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja ha advertit els alcaldes sobiranistes que han de complir la llei i que si no ho fan, la justícia actuarà. Rajoy recorda que els funcionaris i els polítics no es poden saltar les normes. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha donat instruccions per portar als tribunals tots els consistoris que aprovin decrets als plens per aplicar el manifest de les entitats municipalistes.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser