El govern espanyol compleix amb l’Ertzaintza el que fa anys reclamen els Mossos

L’Ertzaintza tindrà accés a la informació policial europea i ampliarà la seva presència en els diversos àmbits policials de l’Estat. Així s’ha acordat en una reunió de la Junta de Seguretat del País Basc, que va asseure en una mateixa taula el Ministeri de l’Interior i la Conselleria de Seguretat basca.

És un organisme com el que Catalunya reclama que es convoqui sense èxit des de l’any 2009. Especialment des de fa dos anys, en què, a causa de l’alarma terrorista, el nivell d’alerta és de quatre en una escala de cinc.

A més, els Mossos també voldrien accedir a les dades policials europees. Però, de moment, no hi ha cap reunió prevista amb el ministeri.

El País Basc ha hagut d’esperar cinc anys per reunir la Junta de Seguretat, reunió que arriba poc després del suport del PNB als pressupostos del govern espanyol.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser