Pendents dels ruixats forts i les tempestes

Els xĂ fecs i tronades continuaran estenent-se amb el pas de les hores, a la tarda i al vespre regaran molts sectors del paĂ­s i en alguns casos descarregaran amb forta intensitat i abundĂ ncia

Aquest matĂ­ ens hem llevat encara amb grans clarianes a l’est del paĂ­s, però amb els primers xĂ fecs a l’oest i en molts indrets de les comarques de Lleida i l’interior de Tarragona.

Finalment els ruixats i tronades de la tarda i el vespre d’ahir van deixar registres notoris en sectors del Pirineu i el Prepirineu Occidental, fins a 32 litres per metre quadrat a Isona i Conca DellĂ , 31 al Port del Comte, 23 a Rialp, 22 a Olp o 17 a la Seu d’Urgell. TambĂ© cal destacar els 16 litres d’Olost (Lluçanès), 15 a la Jonquera, 12 a CastellĂł d’EmpĂşries o 11 a la SĂ©nia, entre d’altres.

Les precipitacions continuaran evolucionant de sud-oest cap a nord-est al llarg del matí. Amb el pas de les hores aniran guanyant extensió, per bé que en deixaran al marge, de moment, molts sectors pròxims al litoral, sobretot la Costa Central i la Costa Brava.

A la tarda, i especialment de cara al vespre, es preveu que les tempestes descarreguin amb forta intensitat i abundĂ ncia en alguns punts del Pirineu, a Ponent, a la Catalunya Central i tambĂ© del prelitoral de Tarragona, a l’entorn dels Ports i a les Terres de l’Ebre.

Els ruixats aniran acompanyats d’aparat elèctric i podran deixar tambĂ© calamarsa o pedra en alguns sectors. A darrera hora de la jornada, i sobretot durant la nit de diumenge a dilluns, arribaran tambĂ© al litoral barcelonĂ­ i el sud de la Costa Brava.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avĂ­s de perill pel fet que els xĂ fecs siguin intensos (mĂ©s de 20 litres en 30 minuts) i que vagin acompanyats de calamarsa o pedra menuda. TambĂ© anuncia que durant tot l’episodi al Pirineu i Prepirineu es podran acumular mĂ©s de 80 litres per metre quadrat.

Les tempestes no seran exclusives de Catalunya, avui es preveu que tambĂ© afectin de ple algunes comarques del PaĂ­s ValenciĂ  -sobretot de l’interior- i que de cara al vespre puguin descarregar amb ganes a l’entorn del Maestrat, el MassĂ­s dels Ports i les Terres de l’Ebre.

Les precipitacions arribaran a les Illes aquesta nit i podran ser abundants entre Mallorca i Menorca. Els xĂ fecs es mantindran a l’entorn de les Balears fins dilluns a la tarda.

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser