Press "Enter" to skip to content

✅ Gonzalo Boye: “El senyor Llarena té una confusió impròpia per un magistrat del Tribunal Suprem.” | Diari Català Digital

✅ Gonzalo Boye: “El senyor Llarena té una confusió impròpia per un magistrat del Tribunal Suprem.” | Diari Català Digital
4.6 (91.86%) 59 vots

Els eurodiputats electes estan citats aquest dilluns a la Junta Electoral Central, al Congrés, per acatar la Constitució i tramitar l’acta d’eurodiputat. Aquest diumenge, la defensa de Junqueras ha presentat un recurs de súplica davant del Tribunal Suprem.

Li demana que suspengui la prohibició d’anar al Congrés a recollir la seva acta d’eurodiputatde forma cautelar i que elevi “urgentment” una consulta al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), a Luxemburg, perquè es pronunciï sobre el cas.

El text del recurs esgrimeix tant que Junqueras ja va poder anar al Congrés quan es van constituir les Corts espanyoles com que l’impediment d’anar-hi ara és una “vulneració de drets fonamentals”.

També recorda l’informe del grup d’experts de l’ONU sobre l’empresonament del dirigent republicà que en demana la llibertat.

El cas de Puigdemont i Comín

Dilluns, també estan citats al Congrés Carles Puigdemont i Toni Comín, que també han vist denegada la seva petició de retirar l’ordre de detenció.

El seu advocat, Gonzalo Boye, manté que seran a Estrasburg el 2 de juliol i alimenta el misteri del que pot passar els pròxims dies amb tuits com el d’aquest diumenge al matí, on diu que “toca anar cap a Espanya”.

Boye ha volat fins a Catalunya i, el mateix diumenge al migdia, ha participat en un acte a Amer, el poble de Carles Puigdemont. Ha recordat que tenen cinc dies des de la publicació al BOE dels eurodiputats i que “seran dies entretinguts”.

L’advocat repta Llarena a cursar una nova euroordre de detenció. Defensa que tant Puigdemont com Comín “tenen immunitat” i opina que Llarena té “una confusió de conceptes”:

“El senyor Llarena té una confusió impròpia per un magistrat del Tribunal Suprem.”

“No estem improvisant”, ha explicat Boye. Una manera d’actuar que, segons l’advocat, és contrària a les respostes de la JEC, Llarena i el Tribunal Suprem:

“A mi, el que em sorprèn és com semblen d’improvisades les respostes tant de la JEC, com del senyor Llarena, com de la Sala Penal, en el cas del senyor Junqueras. Són resolucions que no tenen un pes jurídic com el que s’hauria d’esperar.”

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 1.2K
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser