Press "Enter" to skip to content

✅ L’ONU lamenta que Espanya “intenti desacreditar” el grup que va demanar la llibertat dels presos polítics

✅ L’ONU lamenta que Espanya “intenti desacreditar” el grup que va demanar la llibertat dels presos polítics
4.9 (98.33%) 36 vots

El Grup de Treball de l’ONU sobre Detenció Arbitrària ha conclòs que la de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Oriol Junqueras, va ser una detenció arbitrària. Diu, a més que el que hauria de fer Espanya és alliberar-los immediatament i compensar-los per l’any i mig que porten privats de llibertat.

Amb tot, el govern de Pedro Sánchez, argumenta que hi ha membres del Grup de Treball s’haurien d’haver inhibit de les deliberacions per la seva estreta vinculació amb els advocats dels presos independentistes.També diu que el grup no va respectar el termini de 48 hores entre notificar la seva conclusió al govern i fer-ho a les parts afectades. A una cosa i altra, però, Peschoux, hi replica.

Diu el portaveu de l’ONU que els membres del grup són independents i que mirar de lligar-los amb els advocats de la defensa és un “intent de desacreditar el grup i una insinuació que no té res a veure amb l’objecte d’anàlisi”. Sobre el respecte al termini de 48 hores, Peschoux ha dit al 324.cat que el dictamen es va enviar al govern el dilluns 27 de maig a les 15:35 i a les parts, el dimecres 29 de maig a les 17:30. Peschoux té coneixement que l’informe es va filtrar perquè va aparèixer als mitjans de comunicació el dimarts.

Els intents del govern espanyol de desacreditar la rigorositat del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries no tindrien cap fonament, segons el professor Bondia, que explica:

“El moment processal per qüestionar la seva composició és quan l’estat espanyol va comparèixer davant la queixa que es va formular per la detenció arbitrària. No té sentit que no la qüestionés mai i ho faci ara que ha conegut una resolució que no és favorable als seus interessos. Per tant, és la rebequeria.”

El mateix Bondia explica que el govern espanyol pot moure fitxa més enllà de dir que no té potestat per empresonar o alliberar ningú. Diu que la resolució de l’ONU també l’obliga a activar l’Advocacia de l’Estat.

“Depèn del govern que digui a l’Advocacia de l’Estat que demani al Tribunal Suprem que alliberi aquestes persones perquè ho diu el Grup de Treball de Detenció Arbitrària de l’ONU”.

✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 629
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser