Press "Enter" to skip to content

✅ Bosch: “Exigim el compliment immediat del pronunciament de l’ONU i l’alliberament dels presos polítics catalans”

✅ Bosch: “Exigim el compliment immediat del pronunciament de l’ONU i l’alliberament dels presos polítics catalans”
4.8 (95%) 24 vots

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha assegurat aquest matí en relació al pronunciament de l’ONU sobre els presos polítics que cal exigir “el compliment del pronunciament de Nacions Unides i l’alliberament immediat dels presos polítics”. “S’han de complir els dictàmens de l’ONU”, ha advertit Bosch en una atenció als mitjans des del Parlament.


El Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària és un òrgan que depèn del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides i que està format per experts independents que investiguen casos d’arrestos arbitraris. Bosch ha remarcat que es tracta de l’entitat “oficial” i “reconeguda internacionalment” per emetre dictàmens en casos de detencions d’individus per part d’estats i analitzar si s’estan duent a terme d’acord amb el dret internacional. “El govern espanyol ha d’obeir el dictamen d’aquest òrgan d’acord amb les lleis internacionals i d’acord amb el respecte dels drets humans internacionals”, ha recordat el conseller.

L’advocat britànic Ben Emmerson, expert en dret internacional i drets humans, farà aquesta tarda una roda de premsa des de Londres per explicar els detalls de la decisió del grup. El pronunciament de Nacions Unides arriba més d’un any després que Emmerson presentés els casos d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart al Grup de Treball perquè els estudiés i determinés si la situació de presó preventiva estava vulnerant els seus drets fonamentals.

Comentaris
INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

COMPARTEIX !
Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser