Press "Enter" to skip to content

✅ President Torra: “Catalunya té les condicions necessàries per esdevenir capital de la Intel·ligència Artificial” | Diari Català Digital

✅ President Torra: “Catalunya té les condicions necessàries per esdevenir capital de la Intel·ligència Artificial” | Diari Català Digital
4.5 (90.56%) 36 vots

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest matí que “Catalunya té les condicions necessàries per esdevenir capital de la Intel·ligència Artificial”, tal i com ja ho és del sector del mòbil o del 5G, i ha anunciat que “el Govern aprovarà en les properes setmanes una estratègia nacional” en aquesta matèria “que marqui el camí i el full de ruta per liderar la revolució del demà”. 

Així ho ha explicat Quim Torra en l’acte d’inauguració, a Barcelona, del primer centre d’excel·lència global d’intel·ligència artificial europeu de l’empresa japonesa NTT Data, propietat del gegant tecnològic NTT, la companyia d’informàtica més important del Japó i la 5a més gran del sector a nivell mundial. El nou centre, ubicat a l’Everis Living Lab Barcelona, és el primer espai enfocat a la intel·ligència artificial que la companyia obre fora del Japó. 

El president ha destacat que l’aposta del gegant japonès per Barcelona “reforça els lligams entre Catalunya i el Japó i posa en valor dos països que tenen en la innovació i la tecnologia dos puntals del seu progrés econòmic”. “No és una decisió presa a la lleugera”, ha ressaltat, i ha afegit que és “un orgull” que “una de les empreses tecnològiques més importants del món hagi escollit Catalunya”.

Després de visitar les noves instal·lacions, acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i del director global de Tecnologia i Innovació de NTT Data, Tsuyoshi Kitani, el cap del Govern ha remarcat l’impacte inevitable de la intel·ligència artificial a la societat i ha assegurat que, “des del Govern de Catalunya, estarem atents per a posicionar el nostre país com a hub tecnològic a nivell mundial i que les empreses i la societat puguin beneficiar-se d’aquest camí”.

En aquest nou paradigma, “Catalunya té els actius i la capacitat per acollir l’expansió d’aquesta nova indústria i esdevenir un dels principals protagonistes del model de societat basada en la digitalització”, ha subratllat el president, que ha destacat que el país disposa “d’una economia pròspera, uns centres de recerca punters, unes infraestructures tecnològiques avançades i uns professionals altament qualificats”. 

Aquesta “combinació de treball, enginy i esforç”, ha dit, és la que ha permès que Catalunya tingui una forta base industrial “amb un gran potencial i sòlides capacitats tecnològiques que la posicionen en una immillorable situació entre les economies del seu entorn”. 

Reforç dels lligams entre Catalunya i el Japó

Torra ha recordat en el seu parlament que “els lligams de Catalunya amb el Japó venen d’una llarga tradició” i que, a més d’unes relacions empresarials i culturals que “creixen amb el temps”, hi ha importants lligams comercials amb més de de 160 empreses i més de 250 filials japoneses establertes a Catalunya. “Amb l’obertura d’aquest centre, hi posem un gra de sorra més”, ha remarcat el cap del Govern. 

La creació del primer centre europeu en intel·ligència artificial a Barcelona respon a un pla estratègic a tres anys vista del grup japonès NTT Data per tal de consolidar-se com un referent mundial en aquesta tecnologia. “Ha d’esdevenir una fàbrica de talent que generarà recerca, indústria i permetrà situar-nos com a referents en intel·ligència artificial”, ha apuntat el president després de visitar els espais del nou centre. 

La primera fase de la inversió, de 850.0000 euros, té com a objectiu acompanyar estratègicament i amb caràcter global els clients del grup japonès en l’adopció de la  intel·ligència artificial com a palanca clau per a la seva digitalització. 

El nou centre d’excel·lència comptarà amb un grup expert de científics de dades i enginyers que treballaran, en col·laboració amb altres 130 professionals del grup especialitzats en Intel·ligència Artificial, en el desenvolupament de nous productes i solucions.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 69
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser