Press "Enter" to skip to content

✅ L’Assemblea Nacional Catalana aconsegueix la majoria absoluta a les eleccions a la Cambra | Diari Català Digital

✅ L’Assemblea Nacional Catalana aconsegueix la majoria absoluta a les eleccions a la Cambra | Diari Català Digital
4.5 (89.23%) 13 vots

Les candidatures independentistes han guanyat 31 dels 40 esconsque estaven en joc a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Les llistes d’Eines de país, que comptaven amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i del Cercle Català de Negocis (CCN), han obtingut uns resultats històrics gràcies a les bones xifres de participació.

Segons els resultats provisionals, la candidatura d’Enric Crous hauria tret 6 escons, la de Carles Tusquets 3 i la candidatura femenina 50a 50 un altre. Es dona el cas que Joan Font, de Bon Preu, es presentava per la candidatura de Crous i la de l’ANC, per la qual cosa hi ha un escó que ballaria.

El secretari general de la Cambra de Comerç, Xavier Coronas, ha explicat que “hi ha 955 vots que han estat apartats de l’escrutini” per comprovar la seva validesa, seria un 5,5% dels vots totals. La participació ha estat de 17.224 persones. Coronas ha informat que la Junta Electoral ha detectat certes irregularitats i es vol fer un control exhaustiu. Els resultats finals no estaran disponibles fins d’aquí a tres dies. El director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Carbonell, havia assegurat a primera hora de la nit que no donarien resultats oficials, però no sense oferir un motiu concret. 

La majoria absoluta és una realitat

Amb aquests resultats, la candidatura independentista aconseguiria la majoria absoluta al ple de la Cambra de Comerç, que està format per 60 escons. Els candidats disposen ara de tres dies per poder presentar recursos i impugnacions. Els resultats oficials es faran públics el pròxim dilluns 13 de maig, quan la Junta Electoral es reunirà per ratificar el recompte.

El sistema de vot electrònic, la gran novetat d’aquestes eleccions, ha causat molta controvèrsia entre alguns candidats. El president de la patronal de Pimec, Josep González, ja va denunciar el dimarts els intents “sistemàtics” de “boicotejar” i “desprestigiar” el vot electrònic. González va defensar que la plataforma dissenyada per l’empresa catalana Scytl és “més participativa” i ha titllat “d’arcaic” el sistema de votació anterior.

Les eleccions més concorregudes

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona han estat les més disputades de la seva història amb 192 aspirants que optaven a les 40 vocalies del ple de l’ens que s’escullen per sufragi directe. Aquestes xifres contrasten amb les dels últims comicis, celebrats el 2010, quan només es van presentar 77 candidats per 60 escons, el que va suposar que en realitat només estiguessin en joc 17 vocalies. 

A banda dels 40 escons electes, les patronals Pimec i Foment competiran per 6 escons el pròxim 5 de juny –van intentar consensuar les candidatures fins a l’últim moment, però no ho van aconseguir– i uns altres 14 estan reservats a aquelles empreses que més diners hagin aportat a la Cambra de Comerç –amb un mínim de 75.000 euros anuals–. En total, el ple té 60 vocalies, que són les que esculliran el successor de Miquel Valls.

Segons va fer públic l’ens, les multinacionals i grans empreses que han aportat més diners són Abertis, Banc de Sabadell, Banco Mediolanum, CaixaBank, CriteriaCaixa, Deloitte, Indra, Magma Disseny, Naturgy, PwC, Promotora Kasde (Catalonia Hotels), RACC, Damm i la Societat General d’Aigües de Barcelona (Agbar).

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 625
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser