Press "Enter" to skip to content

✅ El Parlament Europeu descarta la immunitat de Puigdemont si no recull l’acta a Madrid

✅ El Parlament Europeu descarta la immunitat de Puigdemont si no recull l’acta a Madrid
4.8 (96.57%) 35 vots

Un informe dels serveis jurídics del Parlament Europeu conclou que els eurodiputats que surtin elegits de les eleccions del 26 de maig no tindran immunitat parlamentària fins que recullin l’acta tal com estableix la legislació espanyola, que estipula que s’ha d’anar a buscar personalment al Congrés dels Diputats.

L’escrit de l’eurocambra diu així:

“Un candidat amb una ordre de detenció a Espanya pot ser candidat a les eleccions europees. La seva presència a Madrid és obligada per jurar o prometre la Constitució espanyola i per incloure’l a la llista de diputats que les autoritats espanyoles comunicaran al Parlament europeu. Si fos arrestat en aquell moment, les autoritats judicials espanyoles haurien d’autoritzar que pogués complir aquests tràmits. Sense aquesta autorització, la recollida de l’escó dependria de les autoritats judicials espanyoles.”

Carles Puigdemont encapçala la llista de Junts per Catalunya per a les eleccions europees. L’acompanyen Toni Comín com a número 2 i Clara Ponsatí com a número 3.

Puigdemont, que va assegurar que “la immunitat comença quan ets elegit” i va afegir que tornaria a Catalunya si era elegit eurodiputat, va matisar que “és important que el Parlament Europeu ratifiqui la validesa d’aquesta immnunitat”.

RELACIONAT : Gonzalo Boye “responde a Tajani” sobre el Informe de la inmunidad de Puigdemont |

Comentaris
COMPARTEIX !
 • 644
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  644
  Shares
Ofertas Depilación Láser