Press "Enter" to skip to content

✅ President Torra: “L’exemple de Neus Català ens dona força i dignitat per les nostres lluites de cada dia” | Diari Català Digital

✅ President Torra: “L’exemple de Neus Català ens dona força i dignitat per les nostres lluites de cada dia” | Diari Català Digital
4.6 (92.22%) 18 vots

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha compromès avui a preservar la memòria de Neus Català i ha assegurat que el seu exemple esdevindrà també un motor que “ens donarà força i dignitat per a les nostres lluites de cada dia i pel gran combat per un món lliure i just”

Durant l’acte institucional que avui s’ha celebrat a Móra la Nova en memòria de la lluitadora antifeixista i supervivent del camp d’extermini nazi de Ravensbück , el cap de l’Executiu ha fet una crida als catalans a “ser dignes del  seu testimoniatge” seguint “el seu exemple, el seu anhel, el seu compromís i la seva lluita”.

Pel president, el testimoni de Català la seva experiència vital i la manera com en va fer memòria i la va transformar en exemple col·lectiuhan convertit la nostra societat “en millor”“Volem donar-li les gràcies”, ha afegit, perquè “conèixer la foscor, la misèria i la barbàrie, voler-la mirar als ulls i no deixar que ens venci la seva mirada desafiant és una manera de ser més forts també davant del feixisme”.

El president, que ha subratllat també la necessitat d‘aprofundir en el coneixement de la història i la preservació de la memòria dels pobles, ha assegurat que Català ha estat “memòria viva” i que el seu testimoni de vida i de dignitat ens ha ensenyat “què vol dir ser una militant de la solidaritat, una militant de l’antifeixisme i una militant de la llibertat”. “Solidaritat, antifeixisme i llibertat són tres lluites en una que tornen a ser avui més que mai necessàries, ha reblat. 

Durant l’acte, al qual hi ha assistit una nodrida representació del Govern, també hi ha participat l’alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló, el president del Parlament, Roger Torrent, i la filla de Neus Català, Margarita Català

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 45
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser