Press "Enter" to skip to content

Les exportacions catalanes d’alta tecnologia augmenten un 1,2% l’any 2018

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
286Shares
PuntuaciĂł dels lectors

Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 67.839,5 milions d’euros l’any 2018, xifra que representa un augment del 0,6% respecte a l’any anterior. Segons l’Institut d’EstadĂ­stica de Catalunya (Idescat), han augmentat les exportacions de productes d’alta tecnologia (1,2%) i les de nivell mitjĂ  alt (2,3%). En canvi, les exportacions dels productes de nivell tecnolĂČgic mitjĂ  baix i baix han disminuĂŻt (‑4,2% i -0,1% respectivament).

 Les exportacions d’alta tecnologia han evolucionat a l’alça al llarg de l’any, desprĂ©s d’una primera meitat de l‘any on les vendes van disminuir, i han assolit un valor de 7.399,8 milions d’euros l’any 2018, que representa l’11% del total d’exportacions industrials. L’augment de les exportacions d’alta tecnologia (1,2%) es deu a l’increment de les vendes de productes farmacĂšutics (1,6%), ja que els productes informĂ tics, electrĂČnics i ĂČptics han disminuĂŻt lleugerament (-0,2%).

Les vendes a fora de la UniĂł Europea han augmentat (4,0%), perĂČ les destinades a la UE han disminuĂŻt (-1,4%). Les vendes a l’estranger de productes industrials de nivell mitjĂ  alt, que representen prĂ cticament la meitat de les exportacions industrials, han assolit un valor de 33.137,8 milions d’euros el 2018, xifra que suposa un augment del 2,3% en relaciĂł amb l’any anterior. Tots els productes d’aquest nivell han augmentat i destaquen els productes quĂ­mics, amb un increment del 3,5%. Per Ă rees geogrĂ fiques, les vendes han augmentat tant a la UniĂł Europea com a la resta del mĂłn (1,1% i 4,9% respectivament). 

Les exportacions de productes de nivell mitjĂ  baix (amb un valor de 9.777,1 milions d’euros) han disminuĂŻt un 4,2% anual. Aquesta dada s’explica bĂ sicament pel descens de les exportacions destinades fora de la UniĂł Europea (-13,6%), ja que les exportacions a la UniĂł Europea han augmentat un 1,0%. Les vendes a l’exterior de productes de nivell tecnolĂČgic baix, amb un valor de 17.524,8 milions d’euros, han disminuĂŻt lleugerament (-0,1%), el 2018. Per Ă rees geogrĂ fiques, la disminuciĂł de les vendes a la UniĂł Europea (-0,6%) ha estat compensada per l’augment de les vendes a la resta del mĂłn (0,7%). 

Les importacions de productes industrials han augmentat un 6,6% l’any 2018

Catalunya ha importat productes industrials per valor de 80.755,3 milions d’euros, xifra que representa un creixement anual del 6,6%. Les compres a l’estranger han augmentat en tots els nivells tecnolĂČgics, encapçalades pels productes de nivell mitjĂ  baix (10,7%) i seguides pels nivells alt i mitjĂ  alt (8,2%, en tots dos casos). Per Ă rees geogrĂ fiques, l’augment de les compres ha estat prĂ cticament generalitzat. Únicament les compres fora de la UniĂł Europea de productes de nivell tecnolĂČgic baix han disminuĂŻt (‑1,7%). 

Al quart trimestre del 2018 les exportacions d’alta tecnologia augmenten un 9,3%

Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 17.078,5 milions d’euros al quart trimestre del 2018, xifra que representa una disminuciĂł interanual de l’1,1%. No obstant aixĂČ, destaca l’increment de les vendes de l’alta tecnologia (9,3%), seguit del de productes de nivell tecnolĂČgic baix (3,4%), mentre que les vendes de productes de nivell mitjĂ  alt i mitjĂ  baix han disminuĂŻt (-4,0% i -7,1% respectivament). En el cas de les importacions, han assolit un valor de 20.519,4 milions d’euros al quart trimestre del 2018, xifra que suposa un increment del 6,8% respecte al mateix perĂ­ode de l’any anterior. Tots els nivells tecnolĂČgics han augmentat les compres a l’estranger. Els increments mĂ©s elevats s’han registrat amb els paĂŻsos de fora de la UniĂł Europea.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
286Shares
Ofertas DepilaciĂłn LĂĄser
286Shares