Press "Enter" to skip to content

La Guàrdia Civil vincula el President Quim Torra en la investigació de l’1-O

Puntuació dels lectors

La Guàrdia Civil vincula per primera vegada el president de la Generalitat, Quim Torra, en la preparació del full de ruta cap a la independència. Ho fa en un atestat que ha enviat al jutjat 13, que investiga l’organització de l’1 d’Octubre.

Els agents han incorporat la presentació que va fer del llibre “Els últims 100 metres” l’abril del 2016 a Valls, quan encara no ostentava cap càrrec polític. En aquella presentació, que va quedar gravada a Youtube, Torra va explicar que les diferents conselleries ja treballaven, de manera silenciosa, per preparar-se per a la independència.

La Guàrdia Civil diu textualment:

“… Quim Torra parla sobretot del procés independentista, reconeixent la creació, d’amagat (sota la taula), de les Estructures d’Estat necessàries per fer la desconnexió de Catalunya de l’estat espanyol, encara que simulant tractar-se d’actes aparentment emparats per la legalitat de l’Estatut. D’aquesta manera es pretendria arribar a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació sense autorització de l’estat espanyol”

I destaca que Torra “identificava com a ‘responsable de l’entramat jurídic’ necessari per portar a terme la secessió de Catalunya l’exvicepresident del Tribunal Constitucional Carles Viver Pi-Sunyer.

“Aquesta persona assegurava que estaria tot preparat en el moment que fos necessari, comptant amb la implicació totes les conselleries del govern del president Puigdemont.”

L’informe de la Guàrdia Civil assenyala que l’actual president de la Generalitat remarcava en aquella intervenció que calia “la massiva mobilització ciutadana, que, juntament amb altres mesures, s’aconseguiria una situació de ‘tempesta política perfecta’ favorable als interessos dels independentistes”.

El text conclou que el presentador d’aquell acte a Valls, Jordi Ferrer, es va referir a Quim Torra, no com un “espectador més dels fets descrits, en els actes de suport i implementació de la República, sinó que és identificat com un actor realment imprescindible en la realització del procés.”

Preguntada per aquest atestat, la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, ha assegurat:

“Que el senyor Torra no és aquí no per gestionar ni per dirigir Catalunya i la Generalitat, sinó que és el capitost d’un CDR per a la secessió. Això ho sap tothom.”

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 391
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser