Press "Enter" to skip to content

PP, Ciutadans i Vox criden a manifestar-se diumenge a Madrid contra Sánchez per “l’alta traïció a Espanya”

Puntuació dels lectors

PP i Ciutadans posen el crit al cel amb la figura del “relator” per al diàleg polític, i acusen el PSOE de “traïció a Espanya”. La vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, va ser qui aquest dimarts va obrir la porta que hi hagi un “coordinador” en les converses amb la Generalitat.

Aquest dimecres al matí, en una compareixença a la Moncloa, ha insistit del dret i del revés que es tracta d’una figura per al diàleg únicament i exclusivament entre partits a Catalunya, i que no hi ha hagut cap concessió ni cap traïció. Però la figura del “relator” ha tensat l’ambient polític a Madrid.

El líder dels populars, Pablo Casado, en una entrevista a Efe, no descarta, fins i tot, una moció de censura. “No descartem res”, ha assegurat davant de l”alta traïció a Espanya” de Sánchez.

“El president del govern ha de convocar eleccions immediatament i, si no ho fa, no descartem cap mecanisme per forçar-lo a complir amb la seva paraula i escoltar el clamor de la societat espanyola. Si no rectifica o no explica el que estem coneixent pels mitjans i el govern de la Generalitat, haurem de cridar els espanyols al carrer perquè és l’única fórmula que ja ens queda perquè un president de govern mentider, perquè està traint Espanya, actuï d’una vegada en benefici del mandat constitucional amb què va jurar el càrrec”.

De fet, Casado ha anul·lat el viatge que tenia previst a Atenes per a aquest dijous i divendres per poder seguir de prop la situació. De fet, el PP assegura que les explicacions de la vicepresidenta són insuficients i ha anunciat una gran mobilització a Madrid. Concidirà amb la convocada per Ciutadans, a la qual també se sumarà VOX.  

PP i Ciutadans han parlat de legislatura esgotada i Rivera ha acusat Sánchez de traïdor.

“Està posant Espanya al peu dels separatistes, està posant Espanya en la humiliació. I està posant en definitiva punt final a aquesta legislativa que no només està esgotada i és esgotadora sinó que comença a ser perillosa”.

Els populars i Ciutadans ja han demanat la compareixença urgent al Congrés del president espanyol, Pedro Sánchez.

Calvo demana responsabilitat política a partit PP i Cs

La vicepresidenta espanyola ha carregat contra populars i Ciutadans per les seves crítiques sense contribuír, segons ella, a desbloquejar la crisi política a Catalunya. Els ha retret que no participin en la taula de partits a Catalunya.

“Estan convocats partits polítics que, com Cs, guanya eleccions de manera brillant a Catalunya i poc més n’hem sabut. Ni tan sols assisteixen a la taula de diàleg del partits polítics a Catalunya, i el PP, que té poca representació política a Catatalunya, però que és un partit important i nuclear en 40 anys de democràcia, ha decidit estar en un espai de radicalitat incomprensible.”

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser