Press "Enter" to skip to content

Lidl i Decathlon instal·laran a Barcelona els seus centres logístics per al sud d’Europa

Puntuació dels lectors

Les multinacionals Lidl i Decathlon han decidit instal·lar els seus “hubs” logístics per al sud d’Europa a la Zona Franca de Barcelona. Segons ha avançat TV3, Lidl se situarà en una nau de 61.000 metres quadrats i s’encarregarà de distribuir els seus productes a tot el mercat sud-europeu des de Barcelona.

Lidl dobla l’aposta i distribuirà els seus productes a tot el mercat sud-europeu des de Barcelona, en una nau de 61.000 metres quadrats que treballarà directament per a la matriu alemanya.

L’operativitat del centre la portarà la companyia Naeko Logistics, que tindrà com a gran client la multinacional alemanya.

La nau serà justament al costat d’una de les entrades de mercaderies del Port de Barcelona, al Polígon El Pratenc, la part de la Zona Franca que pertany al municipi del Prat.

La presència d’aquesta cadena de supermercats és cada vegada més gran al territori, no només amb botigues (avui n’ha inaugurat una a l’emblemàtic restaurant Tres Molinos), sinó també amb oficines on centralitza la seva activitat digital i d’e-commerce, com el centre que té a l’edifici Bergara de Plaça Catalunya; o la seu espanyola a Montcada i Reixac i l’adquisició el 2017 d’una parcel·la de 120.000 metres quadrats a Martorell per construir-hi una gran plataforma logística de 65.000 metres quadrats.

Decathlon, el segon centre logístic més gran de Catalunya

La multinacional francesa Decathlon aposta encara més fort i, segons ha pogut saber TV3 de fonts del sector immobiliari, llogarà una nau logística de 96.000 metres quadrats als terrenys de l’antiga fàbrica Seat.

Serà el segon centre logístic més gran de Catalunya després del d’Amazon al Prat i centralitzarà part de la seva activitat logística al sud d’Europa.

De fet, Decathlon ja té una nau de més de 50.000 metres quadrats a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), però tota aquesta activitat la traslladarà a aquest nou centre en un termini de tres anys.

Consultada en els darrers dies, l’empresa diu que no parla de possibles operacions fins que no estiguin en marxa.

Fonts del sector apunten que l’espai que deixi Decathlon a aquesta nau el podria cobrir el grup francès Adeo (Leroy Merlin, Bricomart, Aki), que també estava buscant un emplaçament a Barcelona per establir-hi el seu centre logístic per al sud d’Europa.

I és que, tot i que no formen part del mateix conglomerat, Decathlon i el grup Adeo tenen un mateix accionista principal, la família Mulliez, que a través del grup Association Familiale Mulliez (AFM) controla el 51% de Decathlon i el 85% d’Adeo, a més de participacions significatives, com el 84% que té al grup Auchan (Alcampo).

La presència de Decathlon al territori també és significativa ja que fa pocs anys que la multinacional va centralitzar tota la seva activitat logística en un centre nou de Sant Esteve Sesrovires, traslladant-hi treballadors i operativitat de l’anterior que tenia a Vilafranca.

A més, té moltes botigues, com una de les més grans de Catalunya a Mollet del Vallès.
 

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 1.1K
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser